Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil, Sezgin Baran Korkmaz'ın bazı medya organlarını finanse ettiğini iddia etti. Özdil'in bu iddiasına gazeteci Uğur Dündar ise çok sert tepki gösterdi.
Dündar, Yılmaz Özdil’e "Yazıklar olsun sana, yazıklar olsun, yerin dibine gir, karşıma çıkarsan çok fena yaparım Yılmaz Özdil benim cenazeme gelmeyeceksin, gelmeyeceksin, sana hakkımı helal etmiyorum." dedi.
Tartışma, Sözcü Gazetesi yazarı Yılmaz Özdil'in SBK Holding patronu Sezgin Baran Korkmaz hakkında yazdığı tweetle başladı. Özdil, Korkmaz'ın finanse ettiği bazı gazetecilere ilişkin bilgilerin ABD'deki iddianamede yazdığını ifade etti.
Özdil'in ima yollu suçlamasına Tele1 kurucusu Uğur Dündar sert tepki gösterdi.
"Sen nasıl olur da benim namusuma şerefime ima yollu laf söylersin, ayıp değil mi utan be utan"
Özdil'in kendisini en yakından tanıyan kişilerden biri olduğunu söyleyen Dündar, Özdil'i bildiklerini söylemeye çağırdı.
Dündar, "Kimse açık açık yazacaksın, yazacaksın, insanları töhmet altında bırakmayacaksın. Ulan sen beni en yakından tanıyan adamsın be, nasıl gitti elin o tweete, nasıl yazabildin onları, yazıklar olsun sana." diye tepki gösterdi.
Yılmaz Özdil, “Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazetecilerin SBK (Sezgin Baran Korkmaz) aşına su katmak istemem ama, SBK’nın kafakola aldığı gazetecilerin listesi ABD’de açılan davanın iddianamesinde yazıyor... Kimlere televizyon kanalı kurdurdukları bile orada yazıyor! SBK’nın kafakola aldığı gazetecileri, kime hangi televizyonu kurdurduklarını biliyorum ama söylemem demedim, aksine açık açık söylüyorum, ABD’deki iddianamede yazıor... Dürüst ve güvenilir (!) araştırmacı gazeteciler niye bu mevzudan hiç bahsetmiyor diye soruyorum?” ifadelerini kullanmıştı.
TELE1'deki yayın sürerken Özdil, “SBK iddianamesinde yazılanları sordum, Tele1’de değerli ağabeyim Uğur Dündar’la Tuncay Mollaveisoğlu beni eleştiriyor, sormayayım o halde...” paylaşımı yaptı.
Bunun üzerine Dündar, “Açık açık yazacaksın, sen benim ne kadar namuslu olduğumu bilen 2-3 kişiden birisin, sen nasıl ima yollu da olsa çamur atmaya yeltenirsin... Kötü kalpli. Nedenini de biliyorum, İsmail Saymaz’a takmış... Nasıl gitti elin o tweete, nasıl yazabildin onları” dedi.

Kaynak: Millliyet