Kıbrıs kültürü ve turizmi, yarın başlayacak fuarla İstanbul’a taşınıyor.

 

“1.KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri”, İstanbul CNR EXPO’da yarın başlıyor. 12 Kasım’a kadar sürecek fuar için Başbakan Hüseyin Özgürgün ile 3 bakan da İstanbul’a gidiyor.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın Türkiye Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle ilk kez düzenlediği ve yarın saat 10.00’da başlayacak fuar, 2 bin metrekarelik alanda yer alacak. Fuara KKTC’den 110 civarında kuruluşun katılması bekleniyor.

 

BAŞBAKAN ÖZGÜRGÜN BU AKŞAM GİDİYOR

 

Başbakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Hüseyin Özgürgün, “1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri” etkinliğinin açılışına katılmak üzere bu akşam 22.00'de İstanbul’a gidiyor.

 

İstanbul’da bulunduğu sürede bazı temaslarda da bulunacak olan Başbakan Özgürgün, 10 Kasım Perşembe akşamı ülkeye dönecek.

 

Ekonomi ve Enerji Bakanlığı’nın açıklamasına göre, fuara Kıbrıs Türk Ticaret Odası, Kıbrıs Türk Sanayi Odası, KKTC Emlakçılar Birliği, Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği, üniversiteler, turizm örgütleri, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Turizm ve Çevre Bakanlığı, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı katılıyor.

 

KÜLTÜR, TURİZM VE PAZAR ARAYIŞLARI

 

Bu yıl ilki düzenlenecek fuar ile ilgili açıklamalarda bulunan Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun,  “Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi dostumuzun da destekleriyle bu yıl ilkini gerçekleştireceğimiz fuarda güzel ülkemizin hem kültürünü, hem turizm potansiyelini hem de ekonomik örgütlerle pazar arayışlarını bir arada sunacağımız bir zemin oluşturacağız” dedi.

 

Atun, bu yıl ilkini düzenledikleri fuara Türkiye’den birçok kurum ve kuruluşu davet ettiklerini kaydederek amaçlarının Kıbrıs Türk kültürünün yanı sıra damak tadını, turistik yerleri ve ticaret imkanlarının geliştirilmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

 

Bakan Atun, fuarın düzenlenmesinde desteğini esirgemeyen Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’ye teşekkür etti.

 

ATUN, BEROVA VE ÇAVUŞOĞLU DA BU AKŞAM GİDİYOR

 

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu da bu akşam 19.40’ta “1. KKTC Fuarı ve Tanıtım Günleri”ne katılmak amacıyla İstanbul’a gidiyor.

 

Londra’daki turizm fuarında bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise Londra’dan İstanbul’a giderek fuara katılacak.