Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye'nin İdlib eyaletindeki gelişmelerle ilgili olarak, "Bu akşam 18.00'de Putin ile görüşmem olacak. Bu akşamki görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu akşam Türkiye saati ile 18:00'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini söyledi.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Suriye yönetimine Şubat souna kadar süre tanımıştınız" hatırlatması üzerine "Biz zaten icraatlarımızı yapıyoruz" karşılığını verdi.

Türkiye'nin ABD'den patriot füze sistemi talep ettine yönelik iddialarla ilgili olarak da "Biliyorsunuz biz Sayın Trump'tan bize Patriot vermelerini istedik. Nasıl ki 'Rusya'dan S-400 alıyoruz sizden de Patriot alalım' dedik.Ama ona olumlu cevap vermediler, veremediler" dedi.

Erdoğan- Merkel- Macron üçlü görüşmesi

Erdoğan, öncesinde de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile üçlü bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan bu görüşmeyle ilgili olarak "Merkel ve Macron dün Putin ile yaptığı görüşmede İdlib'de çok kararlı bir ateşkes için bir davet teklif ettiler. Bu davet için bir yaklaşım vardır diyemem. Dörtlü zirve için İstanbul'da 5 Mart teklif edildi. Bu davete de Putin henüz cevabı vermedi. Putin, onlara 'Biz Erdoğan ile görüşürüz' yanıtını verdi." açıklamasını yaptı.

Almanya'dan 25 milyon euro

Erdoğan, "Bu akşam Putin ile görüşmenin neticesi bizim oradaki tavrımızı belirleyecektir. Rejim İdlib’te bu zulmü durdurmadığı sürece bize oradan çekilmek söz konusu değil. Ateşkesi ancak bu şekilde yapabiliriz. Burada bu zulüm duracak. Bir milyona yakın insan bizim sınırımıza doğru göç ediyor. Biz bunlara nerede iskan imkanı sağlayacağız.Suriye sınırına doğru 35 km'lik bir güvenli bölge ilan edelim ve buraya briket barakalar yapalım dedik. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Şansöyle Merkel Kızılhaç vasıtasıyla 25 milyon euro vereceğini söyledi. Macron'a da aynı teklifi yaptım. Senden de aynı desteği bekleriz dedim."