TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla Mersin Valiliği himayesinde gerçekleştirilen, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO) ev sahipliğinde yapılan 7. Akdeniz Turizm Forumu, bu yıl Mersin’de yapılıyor. 11 ülkeden 250’ye yakın kurum ve kuruluş temsilcisinin yer aldığı MediTour 2016, bu yıl ‘Akdeniz’in Yükselen Destinasyonları Yükselen Destinasyon Olarak Akdeniz’ sloganıyla gerçekleştiriliyor.

Divan Mersin Otel’de 3 gün sürecek MEDİTOUR 2016’nın açılışına, TC Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, KKTC Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve ASCAME Turizm Komisyonu Başkanı Jeronimo Perez Casero katıldı.

Forumun açılışında yapılan konuşmalarda, Akdeniz’in, sadece Akdeniz’e kıyısı olan 23 ülkenin değil, tüm insanlığın ortak değeri olduğu, İnsanlık tarihinde Akdeniz’in yerini başka hiçbir kıtanın dolduramayacağı zenginlikte bir deniz olduğunu vurgulandı.

Ayrıca bölge ülkeleri olarak terörün karşısında yer alınması gerektiği, ülkelerin güvenliği için üst düzey tedbirler alarak, zor dönemleri büyük fedakarlıklarla atlatmaya çalışan turizm sektörüne destek verilmesi ve bu uygulamanın hükümetlerin ortak politikası olması algısı ortaya çıktı

Dünya turizminin mihenk taşlarından Akdeniz turizm alanının, ülkelerin birlikte geliştirecekleri ortak projelerle hak ettiği turizm potansiyeline ulaşacağı da ifade edilerek , ASCAME’ye, bu tür etkinliklerde bilim ve kültür alanında çalışma yapmış dünyanın değeri olan bilim ve kültür insanlarına ödüller vermesi önerisinde de bulunuldu.

Konuşmaların ardından, Bakan Ataoğlu, Bakan Elvan ve Bakan Avcı’ya hediyeler takdim edildi.