Turizm Ve Çevre Bakanımız Fikri Ataoğlu, Tütkiye Kültür Ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş’un ev sahipliğinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı, TC Cumhurbaşkalığı Külliyesinde düzenlenen ‘3. Turizm Şurası’ açılışına katıldı.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca hazırlanan Şura, 1-3 Kasım tarihlerinde Turizm Bakanlığının ev sahipliğinde, kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileri ve akademik camianın katılımı ile gerçekleşiyor. 

Bakan Ataoğlu’na Müsteşar Doç. DR.İsmet Esenyel ve  Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan eşlik etti.

K.K.T.C Heyeti, “tanıtma ve pazarlama”, “turizm eğitimi ve istihdam”,“seyahat acenteliği ve ulaşım” komisyonlarında yer alarak, Kuzey Kıbrıs turizminin sorunları ve çözüm önerileri ile sektörün beklentilerini muhataplarına aktardı.

Ataoğlu Bakanlar İstişare Toplantısına Katıldı....

3.Turizm Şurası Bakanlar istişare toplantısı konuşmasına  “gerek Türkiyemiz gerekse de ülkemiz Kuzey Kıbrıs için turizmin ne kadar önemli olduğunu hem kamuoyumuza hemde dünayaya göstereceğimiz bu önemli toplantıda, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşmekten büyük bir mutluluk duyuroruz” sözleriyle başlayan Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kuzey Kıbrıs Turizminin belirgin bir şekilde yükselişe geçttiğini söyledi.

Kuzey Kıbrısın turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanması hedefiyle şuraya katıldıklarını ifade eden Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Hükümetinin tüm imkanları ile KKTC Tuizm Sektörünün yanında olduğunu ifade etti.

Turizmin  Kuzey Kıbrıs’ta gelişen ve büyüyen bir sektör olmaya başladığını belirten Ataoğlu, "Turizm, bir yandan ekonominin gelişmesine bir yandan da toplumsal yapının gelişmesine vesile oluyor. Turizm ciddi bir istihdam imkanı sağlıyor. Turizm sektöründe çalışan insanların sürekli kendini geliştirmesini ve kendini geliştirirken toplumsal yapılı dönüştürmesini sağlıyor. Turizm, hem ekonomiye geliştiren hem toplumsal yapıyı dönüştüren önemli bir sektör." dedi

Turizmin dünyanın en hızlı ve istikralı gelişen sektörlerinden birisi olduğunu ifade eden Bakan Ataoğlu, uygulanan ambargo ve engellemelere rağmen Kuzey Kıbrısın turizmde kat ettiği yolun sahip olduğu potansiyel ile birlikte değerlendirildiğinde ülke ekonomisine, kalkınmaya, doğal ve kültürel mirasın korunup geliştirilmesine katkısının tartışılamayacağını belirtti.

“Dünyada ki gelişmeler paralel olarak kendimizi geliştirme ihtiyacımız var. Dünya turizm pazarında rekabet gücümüzün artırılması ancak turizmi sürdürülebilir kalkınmanın bir unsuru haline getirilmesiyle mümkün olacak. Toplumun her kesiminin turizmden aldığı payı en üst seviyeye taşımamız lazım. Bunun içinde ülkenin kaynaklarını turizm faaliyetlerine entegre eden ve sürecin her aşamasında sürdürülebilirlik esasını gözeten turizm politikasına ihtiyacımız var ve bunun için çalışıyoruz” diye konuştu.

Ataoğlu, “Sahip olduğu doğal ve kültürel güzelliklerle dünyanın sayılı destinasyonlarından biri olmaya aday Kuzey Kıbrıs’ın, turizm potansiyelini daha da geliştirerek etkin ve doğru şekilde kullanması hedefiyle şurada birçok konu başlığı ele alınacak” dedi.

Turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi ve geleceğe yönelik ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amacıyla, 01-03 Kasım 2017 tarihleri arasında kamu kurum ve kuruluşları, turizm meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları, turizm sektörü ve akademik camianın katılımı ile düzenlenen 3. Turizm Şurası’nda turizm sektörünün mevcut durumunun değerlendirilmesi, uygulama prensiplerinin güncellenmesi ve sektörün uzun vadeli, sağlıklı gelişimini sağlamak üzere ulusal bir turizm politikasının oluşturulabilmesi amaçlanıyor.