Turizm ve Çevre Bakanlığı, ülkeye gelen yabancı turistlere yönelik, ülkeyi daha yakından tanımaları ve tatillerinde farklı tecrübeler edinmeleri amacıyla bahçe turları düzenlemeye başladı.

Bakanlık bu amaçla ilk kez, Avrupa’nın farklı ülkelerinden adada bulunan bir kafileyi Zümrütköy’de portakal hasadı yapılan bir bahçeyi gezdirdi.

Zümrütköy’e gerçekleştirilen geziye, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Güzelyurt Kaymakamı Teyfik Direnç, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut  Özçınar da katıldı.

ATAOĞLU

Fikri Ataoğlu yaptığı konuşmada, Bakanlığın yaptığı tanıtım çalışmaları neticesinde ülkeye ciddi bir turist akışı başladığını, otellerde doluluk oranının yüzde 70’lerde olduğunu kaydetti.

Bu narenciye bahçesi gezisinin, ülkeye gelen turistlere deniz, kum ve güneşin dışında farklı tecrübeler yaşatma hedefiyle düzenlendiğini kaydeden Ataoğlu, bunun bir başlangıç olduğunu, Mormenekşe’de enginar hasadı ve Lefke’de çilek hasadı dönemlerinde de bahçelere turlar düzenleneceğini kaydetti.

Ataoğlu, “Ülkemize gelen turistleri, deniz, kum güneş dışına çıkarıp, farklı etkinliklere dahil etmek için bir hareket başlattık” dedi.

Bakanlık tarafından turistlere yönelik ağaç dikim faaliyeti de düzenleneceğini kaydeden Ataoğlu, bu amaçla dikilen ağaçların üzerine, ağacı diken turistin isminin yazılacağını, daha sonra ağacın gelişimi hakkında söz konusu turiste her yıl bilgi verileceğini anlattı.

Ataoğlu, turistler tarafından ülkelerinde anlatılacak tecrübelerin ülkenin tanıtılmasına da büyük katkı yapacağına olan inancını vurguladı.

DİRENÇ

Güzelyurt Kaymakamı Teyfik Direnç ise, Bakanlık tarafından düzenlenen gezinin bir ilk olduğunu, ülkenin ürünlerinin tanıtımı açısından atılan adımın çok önemli olduğunu kaydetti.

ÖZÇINAR

Güzelyurt Kaymakamı Mahmut Özçınar da, özel ilgi turizmi ve farklı turların düzenlenmesinin Güzelyurt’un turizm potansiyelinin keşfedilmesi açısından önemli bir faaliyet olduğunu kaydetti.

ENGÜNEY

Kıbrıs Meyve ve Sebze İşletmesi(CypFruVex) Hasat sorumlusu Arkın Engüney ise, valensiya tür portakalın hasat dönemi olduğunu,  CypFruVex’in, tüketime sunulan tarım ürünlerinin insan sağlığına zararlı olmadığından emin olmak için hayata geçirilen GLOBALGAP sertifikasyon sürecine uygun üretimleri desteklediğini kaydetti.