Kabulde konuşan Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay, kale kent olan Mağusa’nın tanıtımı ve markalaşması için birçok faaliyet yapılması gerekirken maalesef birçok konuda yetersiz kalındığını, DAÜ ile birlikte gerçekleştirilen çalıştay raporu konusunda maalesef yerel yönetimlerden geri dönüşüm alamadıklarını kaydetti. Antik Mağusa Vakfı olarak hedeflerinin, bakanlıkla birlikte antik ve kale kent olan Mağusa’nın artık hak ettiği değere kavuşması olduğunu ifade etti.

 

Sur içinde atıl durumda bulunan birçok ev olduğunu vurgulayan Canaltay, bu evlerin tespit edilip gerekli mevzuatla turizme kazandırılması gerektiğini söyledi .Kalenin ışıklanması ve Gazi İlkokulu’nun müze olması konusunda girişim başlaması için takipçisi olacaklarını söyledi. Suriçi’nin gençlik turizmine hizmet verebilecek duruma getirilmesi gerektiğine değindi. Fuarlarda antik Mağusa’nın kale kent olarak tanıtılması ve gerekli düzenlemelerin başlamasının kaçınılmaz olduğunu savundu.

 

Antik Mağusa Vakfı olarak, her ay Mağusa’yı konuşup farkındalık kazandırmak için “Mağusa söyleşileri” başlatılacağını ve ilk konuklarının da bir Mağusa’lı olarak 3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun olacağı bilgisini verip, Bakan Sucuoğlu’nu 15 Ocak Buğday Camide yer alacak sergi ve ödül törenlerinin de olacağı etkinliğe davet etti.

 

Kabulde konuşan Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu ise Mağusa’ya her türlü desteğin verileceğini söyleyerek, ilk fırsatta Mağusa ile ilgili workshop düzenleyeceklerini ifade etti.