Salamis şehrinin 648 yılında Arap istilası ile yağmalanmasından sonra onun yerine inşa edilen  ve kralın eşinin isminin verildiği antik “Arsenoe” şehrinin bulunduğu yerdir. O dönemde ismi “kumlar arasında saklanan” anlamına gelen “Ammokhostos” olarak bilinir.

Bu sayfada fotoğraflarla Mağusa’ya dokunacağız. Sadece tarih değil göçmen kuşların da dinlenme merkezlerinden biridir Mağusa... Göletleri, tarihsel dokusuyla göz dolduruyor. Özellikle surlar içinde St. Nikolas Katedrali (Lala Mustafa Paşa Camisi), Othello Kalesi(Kulesi), tarihsel limanı, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi (1873’te Namık Kemal’in kapatıldığı yer) ve birçok tarihi kilise kalıntıları, surları ile bir cazibe merkezidir Mağusa..

 
Othello Kalesi: 14. yy da Lüzinyanlar tarafından inşa edilmiştir. Girişinde kapı üzerinde St. Mark (Aziz Mark) Aslanı bulunmaktadır, 1492. Kale ismini Shakespeare’in ünlü “Othello” eserinden almıştır. Kale, Mağusa Limanı’nı korumayı amaçlamıştı.


(Aziz) St. Barnabas Manastırı: 477 yılında bir rüyaya istinaden inşa edilmiştir ve günümüzde birçok tarihsel dokuyu içerisinde barındırmaktadır.


Ve Salamis Harabereleri... Mağusa koca bir kitaba sığmayacak kadar geniş bir tarihsel geçmiş ve kültüre sahip. Ben sadece parmağımla dokundum. İlgi uyandırmaya çalıştım...