Turizm ve Çevre Bakanlığı, Türkiye’nin çeşitli illerinde başlattığı “Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri” etkinliğini bu kez Türkiye’nin turizm merkezi Antalya’ya taşıyor.

Antalya’da yarın başlayacak etkinliklerde KKTC’nin turizm, emlak ve yüksek öğrenim olanakları yanında yerli üretimi de tanıtılacak.

Kuzey Kıbrıs'ın insani, turistik, tarihi, sportif ve sağlık gibi özellikleri tanıtılacağı etkinliklerde halk dansları gösterileri de sunulacak.

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da etkinliklere katılmak üzere yarın Antalya’ya gidecek.

Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri çerçevesinde iki ülkenin turizm sektörü temsilcileri de bir araya gelecek. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki seyahat acenteleri, otelciler birliği gibi turizm sektörü temsilcileri, KKTC turizmine yönelik açılımlarda bulunmak amacıyla birlikte çalışmalar yapacak.

Bu çerçevede Antalya’da iki ülke heyetleri arasında yuvarlak masa toplantıları gerçekleştirilecek. Toplantılara Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) yanında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası heyeti de katılarak, Kuzey Kıbrıs turizminin geliştirilmesi için işbirliğinin artırılmasına yönelik girişimler yapılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, son dönemde Türkiye’nin çeşitli illerinde başlattıkları Kuzey Kıbrıs Tanıtım Günleri etkinliklerinin yoğun ilgi görmeye başladığını belirtti.

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta gerçekleştirdikleri Tanıtım Günleri etkinliklerine gösterilen büyük ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Ataoğlu, Antalya’da benzer şekilde etkili bir tanıtım şöleni düzenleyeceklerini söyledi.

Hedeflerinin KKTC'yi Antalya'da tanıtmak, Antalya'da etkili birimlerle KKTC ile kardeşlik ilişkisini, iş ilişkisini ve tanıtımını icra etmek olduğunu dile getiren Ataoğlu “İki toplum arasındaki güçlü bağı daha da güçlendirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Ataoğlu, ''Turizmde karşılaştığımız ambargoları kırmak için her platformda anavatanımızla birlikte mücadele etmekteyiz. Bu yıl ambargo ve baskılara rağmen Kuzey Kıbrıs'ta son 42 yılın rekorunu kırdık. Bu bize onur ve gurur vermektedir.'' dedi.