Bir süre önce yıkılma tehlikesi içinde olan Othello Kalesi’nde erozyona uğramış  duvarlar ile kemerlerin onarımı, kalenin yağmur sularından korunması için Birleşmiş Milletler Kalkınma Proğramı ile Kültürel Miras Teknik Komitesi işbirliğinde Avrupa Birliği finansmanı ile 4 milyon Euro harcanarak restore edilen Othello Kalesi’nin çevresi halen daha çirkin görüntülerden kurtulamadı.

Haberde kullandığımız fotoğrafta görüldüğü üzere görüntüde yer alan ve kalenin restorasyonu için kullanılan malzemelerin depolandığı barakalar restorasyonun tamamlanmasının üzerinden aylar geçmesine rağmen hala daha kalenin dış avlusunda çirkin görüntülere sahne oluyor.

Başbakanlıktan onay bekleniyor!

Konuyla ilgili güvenilir bir kaynaktan elde ettiğimiz bilgilere göre kalenin liman tarafına yapılacak olan restorasyon için  bir miktar paranın bulunduğu kaydedildi. Konuyla ilgili olarak Başbakanlığa ilgili müteahhit firmanın limana girmesine olanak sağlanması için ‘ivedi’ bir mektup yazıldığını kaydeden ayni kaynak, halen daha bu mektuba yanıt alamadıkları için kalenin liman tarafında restorasyona başlayamadıklarını, bu yüzdende Othello Kalesi’nin içerisinde yer alan kirliliği de ortadan kaldıramadıklarını ifade etti. Başbakanlıkltan gerekli onayı almalarının ardından liman tarafinda kalan kalenin restorasyonunu tamamlayacaklarını ve kale içerisindeki barakalar dahil tüm çevrenin temizleneceğini vurgulayan kaynak, başbakanlıktan gerekli izinin çıkması ile birlikte restorasyon çalışmalarını da süratle tamamlayacaklarını katdetti.