Niye mi girdim bu konuya? Elbette bir nedeni var. Bir dostumla sürekli yürüyüş yaptığım bu vadinin başlangıçta bir zenginliğe ev sahipliği yaptığının farkında değildim. Sonraları orkideleri farkettik. İrili ufaklı birçok çeşit orkide. Zaman geçti ve bu zenginliğin düşündüğümüzden de fazla olduğunu gözlemledik. Aralıktan, haziran ayına kadar yaklaşık 20’ye yakın farklı orkide türünü bu vadide görme şansı bulduk. Sonunda bu topraklara “Orkide Vadisi” adını yakıştırdık. Üstüne de başlangıç olarak bir de kitap yayınladık. Ediz Tuncel Hocamın adını da burada zikretmeden geçemeyeceğim. Cünkü onun da bu konuda büyük emeği var.

Daha da mı ne yaptık? Bu alanı planlı “Orkide Vadisi Yürüyüş Parkuru” haline getirip tescil ettirdik. Her yıl geleneksel olarak bu alanda orkide gözlem yürüyüşü yapmaktayız. Bu yıl 1 Mart 2015 Pazar günü 5. si gerçekleşecek. Yolu Kıbrıs’a, oradan da Lefke’ye düşerse herkesi bu anlamlı, güzel yürüyüşümüze bekleriz. Bize onur verirsiniz.

Bu yıl yağışlı geçti. Hala daha doğamız bu yağışların etkisi altında. Renkler etkileyici şekilde bir birine karışmış bir tablo gibi. Orkide Vadimiz de bundan nasibini aldı ve diğer bitkiler yanında orkidelerini de fütursuz şekilde göz zevkimize sunmaya başladı.

Bu sayfanın amacı fazla söz değil. Fotoğrafların gözlerinizi okşamasıdır. Bu nedenle Bu değerli “Orkide Vadimiz’den” bu yıl çektiğim kareler yanında görme şansı bulacağınız bazı diğer orkidelerimizi göz zevkinize sunuyorum.

Keyif almanız dileğimle...