KKTC’de İskele Bölgesi’nde Long Beach’te denize birkaç adım uzaklıkta, sabahları güneşin doğuşu, akşamları yakamozun denize uzanan kokusuna şahit olabilmenize imkân tanıyan, konfor ve kaliteyi bir arada sunan “Sea Life Hotel’in” açılışı yapıldı.

Noyanlar Group ve Halos Ltd. ortaklığında ülke turizmine kazandırılan “Sea Life Hotel” 55 oda ve 120 yatak kapasitesiyle, engelli bireylerin de rahatlıkla tatil yapmalarına olanak sağlayacak şekilde inşa edildi.

Turizm sektörüne 26 Ağustos 2017 tarihinde oldukça görkemli bir açılış töreniyle “Merhaba” diyen “Sea Life Hotel” konuklarına güvenli, keyifli ve huzurlu bir tatil yaşatmayı amaçlıyor.

Seçkin konukların yer aldığı açılış töreninde müzik dinletileri, canlı müzik ve havai fişek gösterisi de yer aldı.

 

Bölge turizmine katkı

“Sea Life Otel” açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Fethi Özboğaç,  “Sea Life Hotel’in” bölge turizmine büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Fethi Özboğaç, mükemmel doğal güzelliğine sahip olan bölgeye “Sea Life Hotel” gibi tesislerin açılmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Noyanlar Şirketler Grubu Direktörü Ahmet Noyan, “Sea Life Hotel’i” Halos Ltd. ile birlikte ülke turizmine kazandırdıkları belirtti.

Ahmet Noyan, “Sea Life Hotel’in” önceleri kendileri için bir hayal olduğunu, günümüzde ise bu hayali gerçekleştirebilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, turizm cenneti olmak adına emin adımlarla ilerleyen İskele’ye bir yatırımın daha kazandırılmasından büyük memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Hasan Sadıkoğlu, “Sea Life Hotel’in” turistik faydanın yanında bölgeye büyük ekonomik katkı sağlayacağını ifade etti.

 

Turizm yatırımları gelişiyor  

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun ise yaptığı konuşmada İskele sahil şeridinin yapılan yatırımlarla her geçen gün giderek geliştiğini söyledi.

Sunat Atun, 7 yıl öncesine kadar 400 bin turistin ağırlandığı ülkemizde son zamanlarda yapılan yatırımlarla bu sayının 2016 yılında 1 milyon 200 bini bulduğunu kaydetti.

2017 yılında da 1 buçuk milyon turist hedeflendiğine dikkat çeken Atun, KKTC'nin yıllık 730 milyon dolar gelirinin sadece turizm sektöründen karşılandığına vurgu yaptı.

Sunat Atun, 8 yıl önce 16 bin yatak kapasitesi olan KKTC’nin günümüzde 26 bin yatak kapasitesi ile hizmet verdiğini belirtti. Atun, hedeflerinin KKTC’nin 40 bin yatak kapasitesi ile turizm sektöründe hizmet vermesi olduğunu sözlerine ekledi.