Turizm Bakanlığı, yürüyüş ve bisiklet turizmine yönelik çalışan tur operatörleri ile birlikte yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmalarını sürdürüyor. Bakanlığımız, Almanya’nın Stuttgart kentinde 16 Ocak’ta başlayan ve 24 Ocak 2016 tarihine kadar devam edecek olan “CMT Stuttgart” Turizm Fuarı’na katıldı.

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, ülkemizden gelen bakanlık yetkilileri ve Almanya Turizm Ofisi personellerinin de katılımı ile fuarın açılış seremonisine katıldı.

Bakan Sucuoğlu, daha sonra fuardaki KKTC standını ziyaret ederek, çeşitli ülkelerin tur operatörleri ile gün boyu bir araya geldi.

Fuarda TC Stuttgart Başkonsolosu Ahmet Akıntı, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri KKTC standını ziyaret ederek, ülke turizmi hakkında bilgiler aldılar.

SUCUOĞLU

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu, hem Türkiye’de faaliyet gösteren hem de Almanya da faaliyet gösteren tur operatörleri ile bir araya gelerek sektörde yaşanan olumsuzluklar ile ilgili görüşmelerde bulundu.

Sucuoğlu fuardaki ziyaretleri ve görüşmeleri ardından bir açıklama yaparak fuarın ülke turizmine büyük ölçüde katkı yapacağını belirtti.

Fuarın daha fazla bisiklet ve yürüyüş turizmine yönelik olduğunu dile getiren Sucuoğlu, ülkemizin bisiklet ve yürüyüş turizmi için çok müsait olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, önümüzdeki dönemde Türkiye’deki tur operatörleri ile birlikte çalışacaklarını da belirterek, hem Türkiye’nin hem de Kuzey Kıbrıs’ın pazarlanması için girişimde bulunduğunu ifade etti.

Fuarda Kuzey Kıbrıs’a büyük bir ilgi olduğunu da dile getiren Sucuoğlu, keşfedilmemiş olması nedeni ile KKTC’nin bir cazibe merkezi haline geleceğini vurguladı.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK TURİZM FUARLARINDAN BİRİ

Almanya’nın en büyük fuarları arasında yer alan “CMT Stuttgart” Turizm Fuarı özellikle yürüyüş, bisiklet ve karavan konsepti üzerine kurulmuştur.

98 ülkeden 2000 katılımcı firmanın yer aldığı fuarı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yaklaşık 240 bin kişinin ziyaret etmesi beklenmektedir.

Dünyanın 21 farklı ülkesinden 1500 akredite gazetecinin de takip ettiği fuar, Almanya’da bugüne kadar 7 kez en iyi seyahat fuarı seçildi.  

ÜLKE TURİZMİNE KATKI YAPMASI HEDEFLENİYOR

Ülkemiz turizm sektöründe her geçen gün artan bisiklet ve yürüyüş özel ilgi turizminin daha fazla turist ağırlaması için yapılan tanıtım faaliyetleri “CMT Stuttgart” Turizm Fuarında da devam ediyor. Avrupa’da henüz keşfedilmemiş olan Kuzey Kıbrıs’ın gerek bakir doğası, gerekse iklimi bakımından turistlerin ilgisini çekiyor.

Fuarda Kuzey Kıbrıs yürüyüş turizmine yönelik olarak çalışmalarını yürüten tur operatörleri burada yeni pazarların açılması ve ülkemiz turizmine daha fazla turist akışının sağlanması için yoğun temaslarda bulunuyorlar.

Standımızda Almanca ve İngilizce genel bilgi broşürleri, Lefkoşa, Girne, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele-Karpaz bölgesi broşürleri, karayolları haritası, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürleri, bisiklet yolları, dağ yürüyüşü yolları, başta olmak üzere birçok broşür fuarda dağıtılmaktadır.

Söz konusu fuarda standımızı ziyaret eden misafirlere Kuzey Kıbrıs’tan getirilen yiyecek ve içecekler ikram edilmektedir.