Turizm Bakanlığı, ülkemiz turizm sektörü ile birlikte, yurt dışı turizm tanıtma ve pazarlama çalışmaları kapsamında Avusturya’nın Viyana kentinde14-17 Ocak 2016 tarihleri arasında düzenlenen “Ferien Messe 2016” Turizm Fuarında tanıtılıyor.  

 

Fuarda Bakanlığımızı temsilen Bakanlık Müdürü Ümit Özkıran, Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi personelleri Kağan Darbaz ve Fatma Üstünel görev yapıyor. Bakanlık yetkilileri ve ülkemiz turizmcileri,  Avusturya ve Orta Avrupa turist pazarına yönelik tanıtım ve pazarlama çalışmaları kapsamında Avusturyalı ve diğer Avrupalı tur operatörleri ile görüşmeler yaparak, standımızı ziyaret eden kişilere ülkemiz turizmi hakkında bilgiler veriliyor.

 

Ferien Messe 2016 turizm fuarında, özellikle Avusturya ve Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden hava yolu şirketleri, tur operatörleri, seyahat acenteleri, turizm yazarları, turizm teknolojisi üreten firmalar, restoranlar, turizm birlikleri, oteller, gemi turizmi şirketleri, turizm pazarlama şirketleri ve turizm sektöründe faaliyet gösteren birçok profesyonel yer alıyor.

 

Bakanlığımız, söz konusu fuarda, ülkemizin doğasını, tarihi eserlerini, plajlarını, kültürünü ve daha birçok turizm ürünlerini tanıtmaktadır.

 

Ferien Messe 2016 Turizm Fuarında ülkemizin doğası, tarihi, aktiviteleri ve plajları gibi bazı turizm ürünlerinin tanıtıldığı dikkat çekici görseller kullanmıştır.

 

Bakanlığımız, Ferien Messe 2016 turizm fuarında, Almanca lisanında turizm genel bilgi broşürü, turistik karayolları haritası, eko turizm broşürü, özel ilgi turizmine yönelik çeşitli broşürler, turistik tanıtım DVD’leri, kumaş heybe, Kuzey Kıbrıs’ı ziyaret etmek için 50 neden broşürü, su sporları, eko-turizm ve bisikletçilik ile ilgili broşürler yer almaktadır.