Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standı, Uluslararası Turizm Borsası Fuarı ITB Berlin 2017’de “En İyi 10 stant arasına seçildi ve ödül aldı.

Ödül dün akşam Fuar alanında düzenlenen törenle verildi.

Kuzey Kıbrıs’ın da katıldığı 5 günlük fuar,187 ülkenin ve 11 bini aşkın firma ve kuruluşun turist çekme yarışına sahne olurken, çok renkli görüntülerle hafızalardaki yerini alıyor

 

Kolay kolay kimsenin tümünü yerinde ziyaret edemeyeceği dünyanın beş kıtasından 187 ülkenin en çarpıcı görüntüleriyle ve kültürleriyle Berlin’e taşındığı fuarı gezenler, bu kadar çok ülkeyi tanıma fırsatı bulmaktan mutluluk duyarak ayrılıyor.

 

5 gün boyunca turizmin kalbinin Berlin’de atmasını sağlayan fuarın bu yılki resmi ortağı Botswana olurken, KKTC’de geniş ve ilgi çekici modern stantı  ve reklamlarıyla dikkat çeken ülkelerden biriydi.

 

Ülkelerin, turistik tesislerin ve hizmetlerin tanıtıldığı ITB Berlin’i 180 bin civarında kişinin ziyaret ettiği tahmin ediliyor. Fuar bu akşam saat 18.00’de tamamlanıyor.

 

İlk üç günü sektör temsilcileri ve turizm profesyonellerinin ziyaretine açık olan dünyanın en büyük ve en prestijli turizm fuarlarından “ITB Berlin 2017”, dün ve bugün tatilcileri de ağırlıyor.

 

Bu yıl 51'ncısı düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na 187 ülkeden, tur operatörleri, oteller, uçak şirketleri, online rezervasyon yapan internet siteleri başta olmak üzere 11 bin 163 firma, kuruluş, bakanlık, yerel yönetim ve turizm örgütü katıldı.

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de Messe bölgesindeki 160 bin metrekarelik dev binada 26 salondan oluşan fuar alanında KKTC  139 m2 lik L şeklinde tek kat stand ile  Hol 3.2 stand numarası 115 olan stantla katıldı.

 

Kıbrıs Evi konsepti ile ülke tanıtımımızın yapıldığı standımızda, Taş Kıbrıs Evi canlandırması yapıldı, kapı önünde Kıbrıs kültürünün en önemli eserleri arasında bulunan Taş Fırın, Un Değirmeni, Su Çeşmesi, bisiklet, tahta masa ve hasır sandalye yerleştirilen Standımızın ön kısmında Karpaz’da bulunan Yabanileşmiş Eşeklere ait

bir Eşek maketi yer aldı ve Standımızı ziyaret eden misafirlerimizin çocukları Eşek maketi üzerinde bol miktarda fotoğraf çektirdi.

 

Ayrıca Eko Köy adını verdiğimiz etkinlik köşesinde Geleneksel Folklör Kıyafeti giymiş bir kız ve bir erkek folklörcü maketi hazırlandı ve dileyen misafirler baş kısımlarını makete yerleştirerek fotoğraf çektirdiler.

 Eko Köyü Etkinliklerinin de gerçekleştirildiği standımızda sele-sepet örüldü, el işi yapıldı, seramik sanatı sergilendi Oza Kahve tarafından kahve sunumu yapıldı ve  ülkemize özgü lezzetler de sergilendi.

 

FUARDAN NOTLAR…

ITB Berlin 2017 tanıtım, etkileme, ikna etme, bağlantı kurma amaçlı birbirinden yaratıcı etkinliklere sahne oldu.

Birçok ülke, halihazırda dünyada bilinen imajlarıyla fuarda yer alırken, dünya turizm pastasından pay almak isteyenler de imaj yaratma çabası sergiledi.

 

OTANTİK KIYAFETLER, MÜZİKLİ GÖSTERİLER, İKRAMLAR…

Birbirinden güzel hazırlanmış stantlarla, tanıtım argümanlarıyla 5 gün boyunca ziyaretçileri kucaklayan fuar katılımcıları, tanıtıcı/hediyelik eşya ve yiyecek içecek ikramları da yaptı. Otantik kıyafetler, müzikli gösteriler ve ikramlar fuarın en çok ilgi gören bölümleriydi.

Çok sayıda konferans, panel ve açık oturumun düzenlendiği ITB Berlin, dünya turizm sektörünün tartışıldığı ve geleceğine ilişkin görüşlerin sunulduğu da bir platform oldu.

 

 “KKTC İZ BIRAKTI”

Fuar için Almanya’ya gelen Kıbrıslı Türk turizmciler, bu kadar büyük bir organizasyonda bir kez daha yer alarak “KUZEY KIBRIS’IN İZİNİ BRAKTIK” mesajı vermiş olmanın mutluluğunu yaşadı. Kuzey Kıbrıs standının ön hazırlıkları ve fuar günlerinde en iyi şekilde sunulması için aylardır canla başla çalışan kişiler vardı. Turizm Ve Çevre Bakanlığına bağlı Turizm Tanıtma ve Pazarlama Dairesi çalışanları, KKTC’nin Berlin Temsilciliği, Kuzey Kıbrıs’ın Almanya Turizm Koordinatörlüğü, turizm örgütleri ve turizmciler fuarın başarılı geçmesi için çaba gösterdi.