Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın Mağusa Suriçi’nin turizm açısından canlandırılması çalışmaları kapsamında Buğday Cami’nde haftanın her günü Kıbrıs kültürüne ait görsel şölenler gerçekleştiriliyor. 

Mağusa’yı ziyaret eden turistler ile birlikte kent halkı ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği görsel şölenler, Bizans, Lüzünyan, Venedik ve Osmanlı Dönemleri’ne ait dans gösterileri de yapılıyor. 

Buğday Cami’ndeki etkinlikler kapsamında Kıbrıs’ta bulunan tarihi yerlerin de birer temsilleri yer alıyor. 

Genelde ülke, özelde Mağusa turizmine büyük katkı yapan organizasyonu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’da katılarak yerinde izledi.

Ataoğlu: Mağusa için çalışmalarımız süratle sürüyor 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa Suriçi’nin canlandırılması ile ilgili olarak başlattıkları çalışmaları süratle sürdürdüklerini kaydetti. 

Mağusa’ya kalıcı bir müze kazandırma yolunda çalışmalarını hızlandırdıklarını vurgulayan Ataoğlu, Gazi İlkokulu’nun Canbulat İlkokulu’na aktarılacağını, Gazi İlkokulu’nun ise hem kapalı, hem de açık hava müzesine dönüştürüleceğini ifade etti. 

Fikri Ataoğlu, Şömineli Ev’in de kısa süreden iç mimarisinin tamamlanarak hizmete gireceğini kaydetti. 

 Mağusa’ya günde 15 otobüs turist geldiğini, bu otobüslerle gelen turistlerin kentte 2 buçuk saat kaldıklarını ve ayrıca Rum tarafından da gelen turistlerle kentte gözle görülür bir hareketlilik yaşandığına dikkat çeken Ataoğlu, gelen turistlere yönelik Buğday Camii’nde etkinlikler düzenlenmesi için bakanlık olarak destek verdiklerini ifade etti. 

Camgöz: Kıbrıs tarihi görsel şölenlerle anlatılıyor

Gazetemiz NORTH CYPRUS UK’e konuşan Happy Mouflon Travel Genel Müdürü Faiz Camgöz, etkinliklerdeki amaçlarının turistlere Kıbrıs Kültürü’nü gösterilerle anlatmak olduğunu söyledi.

Faiz Camgöz, halkın Buğday Cami olarak bildiği Sinan Paşa Cami’nde tüm tarihlere ait Kıbrıs Kültürü’nü gösterilerle anlattıklarını kaydetti. 

Etkinlikle kapsamında Lüzinyan Dönemi Kralı Guide Lüzinyan, Venedik Dönemi Kraliçesi Caterina Cornaro, Osmanlı Dönemi 2’nci Selim Han, ve Venedik Kale Komutanı Baragadino gibi Kıbrıs tarihine damga vuran isimleri tanıttıklarını anlatan Camgöz, Kıbrıs’taki tüm tarihi yapıların temsillerinin yer aldığını bildirdi. 

Faiz Camgöz, etkinlikler kapsamında Bizans, Lüzinyan, Venedik ve Osmanlı Dönemleri’nin ele alındığını toplamda 10 dakika olmak üzere 2’şer dakikada bu dönemlere ait özgün kıyafetlerle danslar yapıldığını dile getirdi. 

Etkinliklere katılımın halkımıza ve öğrencilere ücretsiz olarak yapıldığını ifade eden Camgöz, amaçlarının Mağusa’yı ziyaret eden turistlerin tarihi kentin iç kesimlerine kadar gelmeleri ve Mağusa’yı daha iyi tanıyabilmeleri olduğunu aktardı. 

Faiz Camgöz, etkinliklerin turistlerin daha yoğun olduğu Çarşamba, Cumartesi ve Pazar günleri gerçekleştirildiğini, ancak önümüzdeki günler içerisinde etkinliklerin haftanın her gününe yayılacağını açıkladı. 

Buğday Cami’nde gerçekleştirdikleri görsel şölenlere tüm halkımızı davet ettiklerini ifade eden Camgöz, “ Kıbrıs tarihini görsel olarak yaşasınlar. Tarihimizi görsel olarak gördüklerinde çok daha fazla etkilenecekler” diye konuşarak sözlerine son verdi.