Kuzey Kıbrıs’ın köklü otellerinden Salamis Bay Conti’nin, yeni genel müdürü Erdoğan Dönmez, ülkedeki turizm sektörünü değerlendirdi.

   Otuz üç yıldır sektörde hizmet veren Erdoğan Dönmez, Lykia Grup’tan sonra Kıbrıs’taki Salamis Bay Conti’de hizmet vermeye başladı.

   Kıbrıs’ı geleceği olan bir ülke olarak gördüğünü ifade eden otelin yeni genel müdürü ve “Tarihi yapıları eşsiz. Ülkede turizm politikası, en önemli meselelerden olmalı. Kıbrıs’ın geleceği turizmle kurtulabilir” dedi.

   Erdoğan Dönmez, ülkede ‘marka’ olan Salamis Bay Conti’yi bulunduğu durumdan daha iyiye taşımak için çaba sarf edeceğini belirterek, 2014’teki hedeflerinin oteli daha modern hale getirip, yatak kapasitesini artırmak olduğunu vurguladı.

   Yöneticinin yenilikçi olması ve değişimi ekibiyle yönetebilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan Dönmez, ülkede eğitimli elemana ihtiyaç olduğuna değinerek, ülkede turizm fakültelerinin artırılması gerektiğini anlattı ve   “Alaylı adamların bu işi yapamayacağını anlamamız şart. Bu kişileri mesleki eğitimlerle bu işe kazandırabiliriz, ancak bizi bir yere götürmez. Kalifiye eleman sıkıntısı var. Mesleki kurslar ön plana çıkartılmalı” diye ekledi.

   Kıbrıs’ta turizm politikasının ülkenin önemli meselelerinden biri haline gelmesi gerektiğine değinen Dönmez, devletin turizme daha çok önem vermesi gerektiğine vurgu yaptı. 

   “Kalite kaliteyi getirir” diyen Erdoğan Dönmez, Kıbrıs’taki tüm ilgililerin bu sektöre emek vermesi gerektiğini söyledi.

 

Takım çalışması önemli

 

   Otelcilikte takım çalışmasının önemine de vurgu yapan Erdoğan Dönmez, önceliklerinin misafirin memnuniyeti olduğunu anlattı ve şöyle devam etti:

   “Turizmin vizyon işi olduğuna inanıyorum. Otelcilik bir gönül işidir. Ben bu işe gönül verdim. Zahmetli keyifli bir iş… Hizmet sektörünün insanı insan ettiği bir alan, turizm…

   Misafir iyi karşılanmalı, iyi ağırlanmalı, evine memnun dönmeli. Kurumlaşmayı önemsiyoruz. Kurumlaşma kaliteyi, kalite ise arzı getirir. Yöneticiler de başkalarının yapamadığı ve düşünemediğini yapmalı.

   Salamis Kıbrıs için çok önemli bir yer… Yeni yatırımlarımızla beraber 500 odaya çıkıyoruz. Yatak sayımız bin 200’e çıkacak. Otele 85 oda daha ilave ediyoruz.  Aqua Park yapılanmasına gidiyoruz. Düğün ve toplantılarını yapabileceği bir mekan hazırlayacağız. Otelde adım adım iyileşmeye doğru gideceğiz. Yılın 12 ayı doluyuz. Yılda kendimize yüzde 85 hedef koyuyoruz. Almanya, İngiltere, Slovakya, Slovanya, Polanya, TC, İtalya’dan misafirlerimiz var.

   Ekim sonu itibarıyla belgelendirme çalışmalarına başlıyoruz. En yakın zamanda, ISO 9001, ISO 1002 ve ISO 22000’i alacağız.  Misafir memnuniyetine önem veriyoruz. Sorun varsa, misafir evine gitmeden çözüyoruz.

   Havaalanından indiniz anda ilk görüntü çok önemlidir. Doğa ve peyzaj görmek istersiniz, düzenli akan trafiği görmek istersiniz. Kıbrıs’ta bu eksik. Giderilmeli. Alternatif alanlar yaratılmalı. Alışveriş merkezleri artırılmalı. Doğru dürüst çarşı alanı yok. Kalite kaliteli müşteriyi getirir. Sosyal faaliyetleri ön plana çıkartmalıyız. Tarihi yerleri ön plana çıkartmalıyız, bakımdan geçirmeliyiz. Tüm bunlar iyileştirilirse, ülke turizm sayesinde daha da kalkınır.”