Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, geçtiğimiz hafta başlayan Girne-Alanya seferleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Ataoğlu, KKTC ile Türkiye arasında dostluk bağının yanı sıra turizmde de önemli adımlar atıldığını söyleyerek, turizme direk katkı sağlaması beklenen Girne –Alanya seferlerinin başladığını, böylelikle alternatif ulaşım seçeneklerinin de arttığını vurguladı.

Turizm de hedeflenen rakamların her geçen yıl daha da üstüne çıkmak için uğraş verdiklerini ifade eden Bakan Ataoğlu, lüks gemilerle Girne-Alanya arasında ulaşım seferlerinin başlamış olmasının önemine vurgu yaptı.

Bakan Ataoğlu, Girne’den Alanya’ya gemi seferleri yönünde çalışmalarının sonuç verdiğini söyleyerek, Çarşamba-Cumartesi günlerinde Girne’den Alanya’ya, Perşembe-Pazar günlerinde ise Alanya’dan Girne’ye seferlerin düzenli olarak yapılmaya başlamasının memnuniyet verici olduğunu belirtti.

Deniz seferlerinin başlaması ile tur operatörlerinin Türkiye’ye gelen turistleri kolaylıkla ülkemize de yönlendirebileceğini ifade eden Ataoğlu, turistlerin bir paket program çerçevesinde hem Türkiye’yi, hem de adamızı ziyaret edebileceklerini vurguladı.