Üç yıldan buyanadır hizmet veren Çiftlik Evi’nde doğayla kucak kucağa bir ortam sunuluyor. Gerek ülkenin dört bir yanından gerekse yurt dışından ziyaretçiler, Çiftlik Evi’nin atmosferinde mutluluk depoluyor.

Polatkan: “Lefke’ye gitmek için tren koymak da projelerimizde var. Köyün tüm yolları, gezi ve bisiklet yolları düzenlenecek. Hedefimiz bu projeyle Gaziveren’i Amsterdam’ın bir köyü haline getirmek. Bu bir devlet projesidir ihalesi bize kalmıştır.”

 

Güzelyurt'a bağlı Gaziveren köyünde yer alan Çiftlik Evi, doğa iç içe bir ortamda huzur ve dinginliğin keyfini sunuyor. Polatkan Turizm Şirketi’ne ait olan ve geniş bir arazi içerisinde yer alan Çiftlik Evi’nde çocukların ağaçlardan meyve kesip yiyebileceği, çeşit çeşit hayvanla içli dışlı olabileceği, ister ailece ister yalnız kafa dinleyip mutluluk depolanacak bir yer yaratıldı. Üç yıldır hizmette olan Çiftlik Evi’ne gerek Kuzey Kıbrıs’ın her yanından gerekse yurt dışından ziyaretçiler sıklıkla uğruyor. Önümüzdeki yıllarda hizmete girecek oteliyle de hem mekanın hem de bölgenin, eko turizmde marka olması hedefleniyor. Bölge önümüzdeki yıllarda adeta bir çekim merkezi haline gelecek…Devlet projesiyle Gaziveren Köyü’nün bisiklet yollarından yürüyüş yollarına kadar birçok değişimden geçmesi hedefleniyor. Aslen Doğancı Köylü olan Polatkan Turizm Direktörü Ali Polatkan, yıllardır yatırım yapılmayan bölgeye yatırımların artırılması için bir kıvılcım yaktıklarını söyleyerek, aynı zamanda bölgeye olan vefa borcunu da ödemek istediğini kaydetti.

 

Otel projeleri de var

Polatkan Turizm Direktörü Ali Polatkan, üç yıla yakın bir zaman önce açtıkları Çiftlik Evi’nin eko konseptinde açılma fikrinin kendilerinin de turizmle alakalı olmasından kaynaklandığını söyledi. 30 yıla yakındır turizmle uğraşan Polatkan, “Turizmin geleceğini Eko turizmde görüyoruz” dedi. Şu anda hizmette olan eko restoran yanında bir de otel projeleri olduğuna dikkat çeken Polatkan, Kıbrıslı Türklerin geleceğinin mas turizmi, kitle turizmi, casino turizminde değil, eko turizmde olduğunu, ülkenin bu konuda uygun iklim, doğa ve kültüre sahip olduğunu vurguladı.

 

“Sevgi, doğa sevgisiyle beslenir”

Çocukların ağaçlardan meyve kesip yiyebileceği, hayvanları sevebileceği, tavukların altından yumurta toplayabilecekleri bir ortam yaratmayı arzuladıklarını anlatan Polatkan, “Doğadan kopuk bir toplum olmaya başladık. Sevgi yoksunu bir toplum olmaya başladık. Bu da bizim toplumumuza uygun değil. Doğayla birlikte yaşamayan insanların bakış açısı kısır olur. Sevgi, doğa sevgisiyle beslenir…” dedi.

 

İngiltere’den de ziyaretçileri var

Burasının yalnızca bir restoran gibi tasarlanmadığını söyleyen Ali Polatkan, insanların kitap okuyup dinlenebilecekleri, çocuklarıyla zaman geçirebilecekleri, ucuz ve rahat bir yer yaratmanın mutluluğunu yaşadığını da anlatarak, Kıbrıs’ın her yerinden ve İngiltere’den de birçok ziyaretçinin Çiftlik Evi’ne gittiğini söyledi. Polatkan, Kıbrıs’ta bu tarz yerlerin daha fazla açılması gerektiğine dikkat çekerek, “İnsanları evlerinden çıkarmamız, doğayla bütünleşmelerini sağlamamız gereklidir” diye konuştu.

 

Hedef bölgenin eko turizmde marka olması

Çiftlik Evi’nin yan tarafında bulunan Afrodit Sitesi’nde de 200’e yakın insan yaşadığına dikkat çeken Polatkan, bu kişilerin de restoranlarına gittiğini anlatarak, bölgenin bir çekim merkezi haline geleceğini söyledi. Polatkan, bölgede yapılacak otellerle de birlikte, bölgeyi eko turizmde bir marka haline getireceklerini ifade ederek, “Umut ederim ki bu güzel olayı yıllar içerisinde başaracağız” dedi.

 

“Biz kıvılcımı yaktık…”

Lefke ve Güzelyurt bölgesinde şimdiye kadar yatırım olmadığının altını çizen Ali Polatkan, yaktıkları bir kıvılcımla bölgeye yatırımcıların geleceğine inancını dile getirdi. Polatkan, Kıbrıs’ın en güzel bölgesi olarak nitelendirdiği Lefke ve Güzelyurt’un sahiplenilmesi gerektiğini belirtti. Polatkan, projelerini şöyle anlattı:

“Bölgeyi daha da geliştirecek, hayvan çeşitliliğini artıracağız. Kıbrıs’a özgü tüm hayvanları burada toplayacağız. Aynı zamanda, burada bir atçılık kulübü de olacak. Lefke’ye gitmek için tren koymak da projelerimizde var. Köyün tüm yolları, gezi ve bisiklet yolları düzenlenecek. Hedefimiz bu projeyle Gaziveren’i Amsterdam’ın bir köyü haline getirmek. Bu bir devlet projesidir ihalesi bize kalmıştır.”