Turizm ve Çevre Bakanlığı Turizm Müsteşarı İsmet Esenyel, alternatif turizm modelinin Güzelyurt bölgesi için ciddi bir katma değer sağlayacağına inandığını belirtti.

Esenyel, bakanlık basın bürosu aracılığıyla yaptığı açıklamada, Güzelyurt bölgesi, Akdeniz köyü ve Gaziveren havzasının alternatif turizme yönelik yatırım yapılacak pilot bölgeler olarak ilan edilmesi gerektiğini kaydetti.

Alternatif turizmin, tabiat dostu yatırımlarla bölge için ciddi bir katma değer sağlayabileceğini ifade eden Esenyel, ilk kez İngiliz sömürge döneminde turizm bölgesi görülen Akdeniz köyünün, rüzgar sörfü, kamp faaliyetleri, karavancılık ve köy turizmi için harika imkanlar sunduğunu vurguladı.

Alternatif turizm modellerinin milyon dolarlar isteyen yatırımlar gerektirmediğini kaydeden Esenyel, alternatif turizm hamlelerinin bir ülkeyi markalaşma hedefinde çok önemli yerlere getirebildiğini ifade etti.

Kıbrıs Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’in Güzelyurt verilmeden Kıbrıs sorununun çözümünde ilerleme olamayacağı yönündeki açıklamasına da atıfta bulunan Esenyel, bu şekildeki konuşmaların “karşı tarafa güvensizlik duygularının oluşmasına” yol açtığını kaydetti.