İlk kez olarak bir Türk firma, böyle bir gecede, İngiltere’nin en önemli turizm ödül töreninde,  iki kategoride ödüllendirildi. Kuzey Kıbrıs’ın uzman seyahat firması Direct Traveller, bu sene iki ödülle uğurlanıp kendisi ve Kuzey Kıbrıs için son derece gurur verici bir başarı yakaladı.  Direct Traveller, İngiliz Turizm Ödülleri tarafından, son elemeye kalan rakipler listesi arasından “2014 Doğu ve Güneydoğu Avrupa Uzman Firması” ve “2014 En İyi Gezi Tur Firması” olarak seçildi.

“Gurur verici bir başarı”

Yönetici direktör Ramadan Özdemir yaptığı konuşmada Kuzey Kıbrıs’ı temsil etmenin Direct Traveller için son derece gurur verici bir başarı olduğunu söyledi. Bu vesile ile Kuzey Kıbrıs’ın var olan bir turizm destinasyonu olduğunu İngiltere turizm sektörüne göstermeyi başararak, kaliteli çalışmalarıyla, İngiliz halkı tarafından bu ödüle layık görüldüklerini belirtti.

Bu sene 1 milyondan fazla oy toplayan İngiliz Seyahat Ödülleri, seyahat alanındaki en iyi şirketleri ödüllendirmek için oluşturulan Birleşik Krallık'ın en büyük ödül programıdır. İngiliz Seyahat Ödülleri, tüm seyahat sektörünün en kapsamlı kategorileri olan ulaşım, destinasyon, gemi seyahati, müşteri hizmetleri, tatil ekstraları ve konaklama ile tüketici ve sanayi profesyonelleri arasında tüm seyahat endüstrisinin övgüsü ile tanınır. İş dünyasında en iyiyi bulmak söz konusu olduğunda ingiliz seyahat ödülleri sembolü, mükemmellik için bir ölçüttür.

Direct Traveller hakkında

12 yıl önce Şirketi kuran Ramadan Özdemir, iyi bilinen bir Kıbrıslı Türk ailesinden gelmektedir. Anne ailesi Pölemedia Enver Çakartaş (Polemidia Muhtarıydı) ve baba ailesi Ramadan Özdemir, Pölemedia (Ramadan Muallim – öğretmendi). Aile olarak 74’den önce İngiltere’ye taşınan aile, Kuzey Kıbrıs’ın her zaman kalplerinde olması dolayısıyla , oğulları Ramadan Özdemir Kuzey Kıbrıs’ı İngiltere’de pazarlamaya karar verdi.

Şimdiyse alanında bir çok ödül kazanan Direct Traveller, Kuzey Kıbrıs'ta kaliteli tatil suna, İngiltere'de önde gelen uzman tur operatörlerinden biri olmuştur.

Direct Traveller’in almış olduğu ödüller

Direct Traveller 2012 yılında İngiliz Seyahat Ödülleri tarafından “Doğu ve Güneydoğu Avrupa için en iyi Küçük Tur Operatörü” olarak ödüllendirilmiştir. Direct Traveller 2012 yılında Kuzey Kıbrıs Turizm Bakanlığı tarafından turizmdeki başarılarından dolayı kabul gördü. Ödülü, Londra'da bir etkinlikte Turizm Bakanı Ünal Üstel tarafından sunuldu.

2011 yılında Sunday Times tarafından Sunday Times Virgin Fast Track 100 ligindeki tüm sektörlerde 2 milyon özel şirket arasından İngiltere’nin 77. en hızlı büyüyen şirketi olarak ödüllendirildi. Ödül Sir Richard Branson’ın Oxfordshire evinde takdim edildi.

2011 yılında Direct Traveller’in genel müdürü, business network tarafından yılın girişimcisi olarak ödüllendirildi. Ödül, İngiltere işletme ve Ticaret Bakanı Vince Cable tarafından verildi.

Direct Traveller ile ilgili daha detaylı bilgi için www.directtraveller.com adresini ziyaret edebilir veya  0844 414 3073 numaralı hattı arayabilirsiniz.