Başbakan Ersin Tatar, Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel’I, Turizm ve Çevre Bakanlığı’nda ziyaret ederek, bir süre görüştü.

Görüşme öncesinde basına açıklamalarda bulunan Başbakan Ersin Tatar, KKTC’nin lokomotif sektörü olan turizmin, ekonominin en önemli bacaklarından biri olduğunun altını çizerek, sezonun iyi geçmesi temennisinde bulundu.
Turizm sektörüne hizmet eden tüm sektör çalışanlarını da ortaya koymuş oldukları çalışmalardan dolayı kutlayan Tatar, “Turizm sektörüne hizmet eden başta tur operatörleri, turizm acenteleri, rehberler, turizm sektörünün sivil toplum kuruluşları olmak üzere, tüm sektör çalışanlarına ve Bakanlık çalışanlarına, turizmin gelişmesi ve dolayısıyla ülkenin kalkınması için ortaya koydukları özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

KKTC’nin turizm sektöründen çok şeyler beklediğini belirten Başbakan Ersin Tatar, “tabii ki hükümetimiz de sektöre yönelik olarak üzerine düşen ne varsa yapmak durumundadır ve kararlılığındadır. Bu noktada hükümet poletikalarımzı oluştururken turizm bizim açımızdan önemli bir yer tutmaktadır. Hükümet olarak, turizm alanında ortaya koymuş olduğumuz hedeflere ulaşmak için bir takım çalışmalarımız oluyor” dedi.

“Bütün çalışmalarımızın odağında, halkımızın refah seviyesini en üst seviyelere çıkarmaktır” diyen Başbakan Tatar, bu hedefe ulaşmak için hükümet olarak canla başla çalışmalarımıza devam edeceklerinin altını çizdi.

Üstel: “Hedefimiz 2 milyon turist, 2 milyar dolar gelir” 

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel de Başbakan Ersin Tatar’ın ziyareti sırasında yaptığı konuşmasında, Başbakan Ersin Tatar’ın başkanlığındaki hükümetin, turizm sektörünü ne denli önemsediğinin en bariz örneğinin, Başbakanın ziyareti olduğuna işaret ederek, ziyaretin amacının turizm konularındaki çalışmalar ve 2020 hedefleri hakkında Başbakana bilgi vermek olduğunu belirtti.

“Başbakan Ersin Tatar başkanlığındaki hükümetimiz, ortaya koyacağımız çalışmalar neticesinde turizmin gerçek anlamda ülkenin lokomotif sektörü olduğunu halkımıza yeniden hatırlatacağımıza inanıyorum” diyen Bakan Üstel, “2019 yılında yaşadığımız olumsuzlukların ve turizm sektöründe yaşadığımız yüzde 20’lik düşüşü, 2020 yılında durdurarak, 2020 sonrasında sektörü yükselişe geçirecek olan çalışmalarımızı ve projelerimizi sayın Başbakanla paylaşacağız” diyen Üstel, “Ulusal Birlik Partisi olarak, hükümet oluşumunda turizmde koymuş olduğumuz bazı hedeflerimiz vardır. Bu hedeflerimiz 2 milyon turist, 2 milyon dolar gelir ve 40 bin yatak kapasitesidir. İşte bu toplantıda, bu hedeflere ulaşmak için belirlediğimiz çalışma programlarımızı Başbakanımızla paylaşacağız” dedi.