Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun, Türkiye'nin Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve TC Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ile yaptığı görüşmeler sonucunda darbe girişimi sonrası uygulanan güvenlik tedbirleri nedeniyle KKTC’ye seyahat edecek olan yolcuların karşılaştığı engeller ortadan kaldırıldı.

KKTC İÇİN ATATÜRK HAVALİMANI CHECK-İN VE PASAPORT KONTROLDE AYRI KONTUARLAR AÇILDI

Darbe girişimi sonrasında Atatürk Havalimanı Emniyet Müdürlüğü tarafından daha önce Dış Hatlar Gidiş Terminalindeki vize ihlal ofisinde yapılan işlemlerde KKTC için özel kontrol bankoları konuldu.Söz konusu uygulama diğer havalimanlarından önce en fazla yoğunluğun İstanbul'da olmasından dolayı olduğu için öncelik Atatürk Havalimanına verildi.

Bankolarda görevli polis memurları tarafından yapılan işlemlerin ardından yurt dışına çıkışlarında herhangi bir sakınca görülmeyen yolcuların uçaklara zamanında gitmesi sağlanıyor.Yapılan düzenleme ile terminallerdeki pasaport kontrol noktalarındaki yoğunluğun azaldığı da gözlendi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’nun girişimleri de sonuç vermiş oldu. Türkiye'den KKTC'ye gelecek turistlerin geçişleri de bu uygulama ile hızlanmış oldu. Bir süredir Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu KKTC Turizminin yara almaması adına başlattığı bu girişimi ile de turizmin yüzünü güldürmüş oldu.