Kara Kapısının trafiğe kapatılması önerisi üzerine ise Ataoğlu, “Siz öncülüğünü yapın kapatılsın, bende size turistlerin Mağusa’ya girmesi için ‘Kara Kapısı’nı kullanması sözünü veriyorum” dedi.

Haber: Zorlu CEZAROĞLU

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Mağusa Suriçi Derneği (MASDER)’in düzenlemiş olduğu “Mağusa Özelinde Turizm” konulu bir konferans verdi. Mağusa Suriçi’nde bulunan MASDER binasında gerçekleşen konferansta Eski Eserler Dairesi Müdürü Fuat Azimli ve Çevre Dairesi Müdürü Abdullah Aktolgalı da hazır bulundu. 

Mağusa Suriçi projeleri hakkında katılımcıları bilgilendiren Ataoğlu, kendisinin de Mağusalı olduğu için bölgeye ayrı bir ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Ataoğlu, Şömineli Ev’in iç resterasyonunun tamamlanmasıyla birlikte çocuklara yönelik bir eğtim merkezi ve müze haline getirileceğini kaydetti. 
Kertikli Hamam, Deniz Kapısı, Eski Polis Binaları ile ilgili ihale aşamasına gelindiğine de dikkat çeken bakan Ataoğlu, Gazi İlkokulu’nun bulunduğu binayı da açık ve kapalı müze haline dönüştüreceklerini vurguladı. 

 

Ataoğlu: “Öncülüğünü yapın ben hazırım”

 

Bakan Ataoğlun, konferansa katılanların, ‘Turistler neden kara kapısından giriş yapmıyor?” sorusu üzerine Kara Kapısı’nın araç trafiğine açık tutulmasından dolayı turist için tehlike oluşturduğunu söyledi. 
Bakanın bu açıklamasının ardından bir katılımcı, Kara Kapısının trafiğe kapatılması önerisi üzerine ise Ataoğlu, “Siz öncülüğünü yapın kapatılsın, bende size turistlerin Mağusa’ya girmesi için ‘Kara Kapısı’nı kullanması sözünü veriyorum” dedi.

Mağusa Yat Limanı Projesi ile  özelde Mağusa genelde ülke ekonomisinin kazanacağına dikkat çeken Ataoğlu, bu projenin gerçekleşmesi için Mağusalılardan destek istedi. Proje ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren Ataoğlu, Yat Limanı Projesi’nin  Mağusa Suriçi’ne ve ülke turizmine büyük bir artı kazandıracağına dikkat çekti. 

 

“Suriçi çekim merkezi haline getirilecek”


Mağusa’da toplam yatak sayısının bin 710 olduğunu vurgulayan Ataoğlu, bu sayının çok yetersiz olduğunu yatak sayısının artırılmasıyla ilgili bölgede kapalı bulunan Sea Side Hotel, Mimoza Hotel ve Park Hotel’in faaliyetlerine bir an önce başlatılması için girişimlerde bulunduklarını vurguladı. 

Mağusa Belediyesi ile Suriçi’nin canlandırılmasi için ciddi çalışmalar başlattıklarına da dikkat çeken Ataoğlu, Mağusa Suriçi’ni bir çekim merkezi haline getireceklerini söyledi.