7’inci Akdeniz Turizm Forumu’na katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere Mersin’e giden Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, önümüzdeki günlerde Türkiye’nin farklı illerde Kuzey Kıbrıs’ı tanıtacak birçok etkinlik düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.

 

Ataoğlu, “Anavatan Türkiye ile yavru vatan Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişki dünyaya örnek teşkil edecek bir ilişkidir” dedi.

 

Turizm ve Çevre Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Mersin’deki temaslarını sürdüren Ataoğlu Mersin Valisi Vali Özdemir Çakacak ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ı ziyaret etti.

 

Ziyaretleri sırasında Bakan Fikri Ataoğlu’na KKTC Mersin Konsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu ve Özel Kalem Müdürü Kazım Türkkan da eşlik etti.

 

Ataoğlu, Mersin’e Kuzey Kıbrıs halkının sevgisini ve selamlarını getirdiklerini belirterek acısıyla, tatlısıyla Türkiye’nin her şeyini paylaştıklarını, Mersin’de kendilerini evlerinde gibi hissettiklerini ifade etti.

 

Mersin’in liman kenti olması nedeniyle Kıbrıs’a çok ciddi katkı sağladığını belirten Bakan Ataoğlu, bu bağlamda verilen hizmetlerden Kuzey Kıbrıs’taki tüm bireylerin yararlandığını söyledi.

 

Konuşmasının devamında önümüzdeki günlerde Türkiye’nin farklı illerde Kuzey Kıbrıs’ı tanıtacak birçok etkinlik planladıklarını dile getiren Ataoğlu, bu illerden birinin şüphesiz Mersin olacağını kaydetti.

 

Fikri Ataoğlu, bu etkinliklerle Kuzey Kıbrıs’ın sadece turizminin tanıtılmayacağını da söyledi.

 

Ataoğlu, üniversitelerin, adadaki inşaat sektörünün, üretim ve sanayinin, kültürel durumun ve iki ülkenin kesişen özelliklerin de tanıtılacağını belirtti.

 

Gerçekleştirecek bu etkinliklerin coşkulu ve verimli geçmesini umut ettiklerini ifade eden Bakan Ataoğlu,  “Anavatan Türkiye ile yavru vatan Kuzey Kıbrıs arasındaki ilişki dünyaya örnek teşkil edecek bir ilişkidir” dedi.

 

Konuşmasında 15 Temmuz’daki darbe girişimine de değinen Ataoğlu, “Bundan sonra herhangi bir teşebbüs içerisinde olmayı düşünenler varsa, iki ülke arasındaki bu birlik ve beraberliği görür, umarım ki bu bütünsellikten bir ders çıkarır ve bu birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin hiçbir zaman bitmeyeceği yönündeki mesajı almış olur” dedi.

 

15 Temmuz şehitlerine rahmet, yaralılarına ise acil şifalar dileyen Bakan Ataoğlu Vali Çakacak’a misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti.

 

Vali Özdemir Çakacak ise Turizm ve Çevre Bakanını Mersin’de görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “ Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs Türkleri bizim için çok önemli.  Biz iki ülke ama tek milletiz. Bu nedenlerle hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hem de Kıbrıs Türklerinin haklı mücadelelerinde her zaman beraberiz” dedi.