Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) 27’inci Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Bugün (4 Ocak 2018) saat 10:30’da Oscar Hotel’de gerçekleştirilen genel kurulda Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, uçak şirketlerinin yetkilileri, bakanlık yetkilileri, KITOB üyeleri ve diğer yetkilileri de yer aldı.

Genel Kurulda konuşan Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, ülke turizmine katkı yapan sektör temsilcileri ve herkese teşekkür ederek, turizmcilere her zaman destek olduğunu ve desteğinin de süreceğini söyledi.

 

“Bafra’da imar planında iyileştirme yapıldı”

 

Hakkında yapılan eleştirilerle ilgili de konuşan Ataoğlu, Bafra’daki imar planının iyileştirildiğini, bu konuda atılan adımlarda iddia edildiği gibi bir peşkeş söz konusu olmadığını ifade etti.
Bafra’da turizmin gelişimi için canla başla çalıştıklarını belirten Ataoğlu, turistler ve bölgede yaşayanlar için küçü¨işyerleri, restoran, kafe, bar ve eğlence yerlerinin açılması ve otel dışıã çıkmalrı adına bir iyileştirme çalışması yapıldığını kaydetti.

Ataoğlu, Bafra’nın eğlence merkezi haline getirilmesi ve gençlerin kendi topraklarında bu imkanı bulmalarının önemine dikkat çekti.

 

“Turizme ve ülke ekonomisine büyük bir güç katacak”

 

Ataoğlu, önümüdeki üç dört ay içerisinde Bafra’da iki otelin daha açılarak bölgedeki otel sayısının dörde çıkacağını belirterek, kendi bakanlık dönemi sırasında bu otellerin bir an önce tamamlanması konusunda ciddi adımlar atıldığına da değindi. Bafrada üç dört yıla kadar tüm otellerin tamamlanacağı söyleyen Ataoğlu, yatak sayısının artmasının da hem turizme hem de ülke ekonomisine büyük bir güç katacağını dile getirdi.  

Öte yandan, Mağusa Suriçi’ne ayrı önem verdiğine de değinen Ataoğlu, Şömineli Ev’in restorasyon çaklışmalrının tamamlanma aşamasına geldiğini ifade ederek buranın da turizme ve Mağusa Suriçi’ne kazandırılacağına dikkat çekti.