Demokrat Parti Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, turizm haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, salgın nedeniyle duran turizmin en kısa zamanda eski günlerine dönmesini diledi.

Ataoğlu’nun açıklaması şöyle:

“Turizm, farklı medeniyetlerin, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin insanların birbirlerini daha yakından tanımasına imkan sağlayarak, dostluk ve sevgi duygularının gelişmesine, dünya barışı ve huzurunun korunmasına, gelişmesine katkı koyan çok önemli bir sektördür.

Dünyanın önemli ve hızlı gelişen sektörlerden biri olan turizm, sosyal ve kültürel etkilerin yanı sıra ekonomiye yaptığı katkı ile de ülkelerin kalkınmasında önemli bir yere sahiptir.

Bu yıl maalesef turizm haftası, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgının etkisinde kalarak geride kalmıştır.

Ülkemizin kalkınmasında önemli bir gelir kaynağı olan turizmin salgın sebebiyle durması bizleri oldukça zora sokmuştur.

Dileğim en kısa zamanda turizmin eski güzel günlerine dönmesi ve ülkeye gelen turistlerimizin iklimi, tarihi ve doğal güzellikleri, eşsiz sahilleri ve halkımızın misafirperver yaklaşımları ile kaynaşmasıdır. 

,0Bu duygularla birlikte, turizmin ekonomik potansiyelinden dolayı bir an önce canlanması gerektiğini arzuluyor,  ülkemizde turizm sektörünün gelişimine katkı sağlayan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”

Demokrat Parti Genel Başkanı
Fikri ATAOĞLU