Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Turizm Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Bakan Ataoğlu mesajında, “Ülke ekonomisinin ana kaynaklarından turizm, bireysel, toplumsal ve kültürler arası sağlıklı iletişim için de en doğal zemini oluşturur. Böylesi çok yönlü bir etkiye sahip olan sektörün gelişmesi, bu alanda bilincin artırılması, iç turizmin canlandırılması ve vatandaşlarımızın turizm hareketlerine katılımını sağlamak amacıyla kutladığımız Turizm Haftası’na girmiş bulunuyoruz. Dört mevsim turizm faaliyeti yapılan bir destinasyon olan medeniyetler beşiği ülkemiz, turizm açısından yüksek bir potansiyele sahiptir. 

Ülkemizin bu özelliklerini, tüm dünyaya gerektiği gibi tanıtarak Kuzey Kıbrıs’ı dünya çapında bir marka haline getirmek üzere büyük bir duyarlılıkla çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.

“Bakanlık ve tüm sektör temsilcilerimiz ile birlikte yaşanan sorunların çözümü için önleyici tedbirler ile telafi edici tedbirler üzerinde de tüm gücümüzle çalışıyoruz” diyen Ataoğlu, şunları kaydetti:

“Ürün ve pazar çeşitliliğini artırma ile tanıtma ve pazarlama çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zengin tarihi birikimi, kültürel çeşitliliği ve doğal güzellikleri ile Kuzey Kıbrıs, insan merkezli ve çevreye duyarlı politikalar sonucunda dünyanın en önemli turizm destinasyonları arasında yerini alacak bir duruma gelmiştir. Hedefimiz, geçtiğimiz yıl 1 milyonun üzerindeki konaklamalı turist sayımızı 2021 yılında 2 milyona, 850 milyon dolar civarında  olan turizm gelirimizi de 2 milyar dolara çıkarmaktır. Gerek Hükümetimiz, gerekse özel sektör tarafından atılan kararlı adımlar sonucunda bu hedefe daha kısa sürede ulaşılacağına olan inancımız tamdır. Bu duygu ve düşüncelerle ülke turizminin gelişimine önemli katkılar sağlayan tüm sektör temsilcilerinin, gönüllü turizm elçilerimizin, sektörün tüm paydaşlarının ve vatandaşlarımızın Turizm Haftası’nı kutluyorum.”