Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ ve TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile görüştü...

 

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Ankara’da yaptığı resmi temaslar çerçevesinde Kıbrıs İşlerinden Sorumlu Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ’ı ziyaret etti. Görüşmede Bakan Ataoğlu’na Bakanlık Müsteşarı İsmet Esenyel, Özel Kalem Müdürü Türker Yüksel ve Daire müdürleri eşlik etti.

Türkiye Başbakanlık Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede Kuzey Kıbrıs’ın lokomotif sektörü olan turizm alanında atılacak adımlar ele alındı. Görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

 

Bakan Ataoğlu, KKTC ekonomisinin en önemli ve öncelikli sektörleri arasında yer alan turizm sektörünün her zaman yeniliklere ve gelişmelere açık olduğunu söyledi.

Türkiye’nin turizmde önemli adımlar attığını, Türkiye’nin desteği ile Kuzey Kıbrıs’da da her geçen gün turizmin geliştiğini ifade eden Ataoğlu, işbirliğinin önemine vurgu yaptı. Bakan Ataoğlu, Türkiye’de tanıtım faaliyetlerini artırdıklarını söyleyerek, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye’de insani kültürel, sanatsal ve turistik ve diğer zenginlikleri ile doğru tanıtılmasının önemine vurgu yaptı. 

Türkiye’den daha fazla turist gelmesi yönünde çalışmaların artırılması Türk Hava Yolları'nın sefer sayılarını ve uçuş yapılan şehirleri artırması ve yeni ülkelere charter seferler için teşvik verilmesi konularında mutabık kalındı.

Türkiye Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KKTC’nin kendisi açısından çok önemli bir yeri olduğunu söyledi. Akdağ, Türkiye’nin her zaman KKTC halkının yanında olduğunu söyleyerek, işbirliğinin artarak devam edeceğini ifade etti.

 

Turizm Ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir araya geldi.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ve beraberindeki heyeti Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda, TC Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile bir toplantı gerçekleştirdi. İki bakan, iki ülkede hayata geçirilecek yatırımlar konusunda görüş alışverişinde bulundu. Görüşmede Bakan Özhaseki, Türkiye’nin gündemine ilişkin bazı detayları da Bakan Ataoğlu ile paylaştı. Görüşmenin ana gündem maddesini KKTC’de hayata geçirilmesi hedeflenen projeler oluşturdu. Bakan Ataoğlu, KKTC’de “Sürekli Atık su İzleme Sisteminin” kurulması konusunda Özhaseki’den destek istedi. Katı Atık Bertarafı ve Atık su arıtma tesisi eğitimleri ve Coğrafi Bilgi Sistemleri eğitimleri için KKTC’de eğitim programları düzenlenmesi ve yazılımların geliştirilmesi için işbirliğinin devam etmesi konularının da görüşüldüğü toplantıda, motorlu taşıt eksoz emisyon on-line takip sistemi ve ÇED değerlendirme desteği gibi konularda da işbirliğinin arttırılması kararı alındı.