Ülkemizin tartışmasız en güzel yerlerinden biridir Karpaz…

Yeşil ve mavinin birleştiği, adeta cennetten bir parçadır. Kıbrıs’ın kuzey doğu ucunda, tarihi ve doğal görünümüyle ülkeyi ziyarete gelen turistlerin vazgeçilmezidir,  Karpaz yarım adası…

Milli Park statüsünde olduğundan koruma altında olan Karpaz, ülkenin en önemli bölgelerindendir.

Şehrin gürültüsünden kaçmak ve inzivaya çekilmek isteyenlerin uğrak yeri olmuştur hep.

Mavi ve yeşilin buluştuğu sahilleri, ziyaretçilerini hep hayran bıraktı, hala da bırakıyor. Sahiller turist ve yerli halkın akınına uğruyor. Bu sıcak yaz günlerinde, Karpaz sahilleri ziyaretçileriyle dolup taşıyor.   Dünyanın en güzel sahillerinden biri olan Altın Kumsal, Ayfilon Plajı, Sea Bird tesisileri yanındaki sahil oldukça kalabalık… Kısa bir süre önce açılan Karpaz Gate Marina’ya da ilgi oldukça yoğun.

Bir çok antik kent, manastır ve çeşitli uygarlıkların kalıntıları olan Karpaz yarım adasında yer alan Hıristiyan ve Ortodoks cemaatinin en önemli dini mekânlarından olan Apostolos Andreas Manastırı restore ediliyor. Şu sıralar ziyarete kapalı.

 

Eşekler eşliğinde yolculuk

Karpaz’ın simgesi olan ve yüzyıllardan beridir bölgede yaşayan yabani eşekler yol boyunca size arkadaşlık ediyor…

Buruna gidenler, mutlaka, eşeklere rastlıyor. Birçok araç, yabani eşeklerin yanında durup, onlara yiyecek ve su veriyor. Turistler bu doğallığa hayran kalıyor.

Kıbrıs’ın sahip olduğu doğal güzelliklerden biri konumunda olan yabani eşeklere, maalesef, ilgililer tarafından adeta unutuldu. Dünyaca ünlü doğal ve kültürel varlıkların yanında, eşekler de ne yazık ki ilgililerden gerekli ilgiyi görmüyor.