İsmet EZEL

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan DAÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kılıç sempozyuma katılanlara teşekkürlerini ileterek, hem KKTC’den hem de yurtdışından alanında uzman kişilerin katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumun özel ilgi turizmi alanına ışık tutacağına inandığını bildirdi. Prof. Dr. Kılıç, özel ilgi turizminin öneminden bahsederek sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulundu.

 

İBRAHİM ALTINER

Kıbrıs Türk Rehberler Birliği Başkanı İbrahim Altıner gerçekleştirdiği konuşmasında turizm ve eğitim sektörünü söz konusu sempozyum ile bir araya getiren DAÜ’ye teşekkürlerini ileterek, turizmde yaşanan sorunların çözümlerinin bulunması için sempozyumun yararlı olacağına inandığını belirtti. Sempozyum sonunda çıkacak olan sonuçların uygulanabilir olmasını dileyen Altıner, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini iletti.

Kıbrıs Türk Restorancılar Birliği Başkanı Süleyman Gürcafer, gerçekleştirilen sempozyumun son derece önemli olduğunu belirterek özel ilgi turizminin yiyecek sektörü ile birlikte önemli bir yere sahip olduğuna inandığını vurguladı. Özel ilgi turizminin gelişmesi için ellerinden gelen tüm çabayı harcamaya hazır olduklarının altını çizen Gürcafer, sempozyumun başarılı geçmesini diledi.

Gürcafer’in ardından konuşan Kıbrıs Türk Turizm Acentaları Birliği Başkanı Orhan Tolun, katılımlarından dolayı herkese teşekkürlerini ileterek, turizm sektörünün sürdürülebilir olması gerektiğine dikkat çekti. Tolun, sürdürülebilir olması için özel ilgi turizminin son derece önemli olduğuna vurgu yaparak turizmin ülkeye büyük katkı sağladığını da aktardı.

 

HÜSEYİN AKTIĞ

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ ise gerçekleştirdiği konuşmasında dünyanın sürekli bir değişim ve gelişim içerisinde olduğuna dikkat çekerek, değişen dünya ile birlikte turizm modelinin de değiştiğini aktardı. Aktığ, akademi ile turizm sektörünün birlikte bir yol haritası çizmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, sempozyum sonunda elde edilecek olan verilerin turizm sektörüne ışık tutmasını temenni etti.

 

NECDET OSAM

Açılışta Üniversite adına konuşan DAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Necdet Osam, önemli bir etkinlik olan söz konusu sempozyumu gerçekleştiriyor olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Prof. Dr. Osam, DAÜ hakkında bilgiler vererek üniversitenin 106 farklı kültürden gelen öğrencisi ile birlikte turizm sektörüne katkı sağladıklarını düşündüğünü belirtti. Sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunan Prof. Dr. Osam, sempozyum sonunda elde edilecek olan bilgilerin turizm sektörüne ışık tutmasını diledi.

Prof. Dr. Osam’ın ardından konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, turizm sektörünün KKTC’nin ana sektörlerinin başında geldiğini belirterek, gerçekleştirilen bu tarz sempozyumların uygulamaya dökülmesi durumunda sektöre büyük fayda sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Osam, katılımlarından dolayı emeği geçenlere teşekkür plaketi takdim etti. Söz konusu sempozyum DAÜ Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Müzik Öğretmenliği Programı öğretim üyelerinin gerçekleştirdiği müzik dinletisinin ardından Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Cihan Yavuz’un “Destinasyon Pazarlamasında Öyküleme” konulu sergi açılışı ile devam etti.

Açılışın ardından Washington State University’den Prof. Dr. Doğan Gürsoy, Oxford Brookes University’den Prof. Dr. Levent Altınay, Yaşar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Orhan İçöz ve 1. Doğu Akdeniz Turizm Sempozyumu Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Aktaş sunumlar gerçekleştirdi. 23 Nisan 2016 tarihinde sona erecek olan söz konusu sempozyumda Özel İlgi Turizmi ile ilgili 50’nin üzerindeki bildirim sunulacak.