1. Belli tarihler, yıllar ve etkinlikler veya aktivitelerin fotoğraflarını arama  “2014’te İspanya’ya yaptığım gezinin fotoğraflarını bul.”

“Yılbaşı gecesi çektiğim selfie’leri göster.”

“Jane’in doğum günü partisinde çektiğim videoları bul.

2. Akıllı anımsatıcılar oluşturma
Siri’den bir anımsatıcı oluşturmasını isteyerek yapacağınız işleri kendinize kolayca hatırlatın. Siri’ye belli bir görevle birlikte tarihi ve saati de vermeyi unutmayın (bunu daha sonra değiştirebilirsiniz). Örn: “Önümüzdeki Cuma saat 14:00’te kuru temizleyiciden giysilerimi almamı hatırlat.”

Siri bulunduğunuz konumun da farkındadır. Bu yüzden “Ofisten ayrıldığımda süt almayı hatırlat” diyebilirsiniz.siri 2

3. Anında notlar oluşturma
Listeleri oluşturun, birinin adı, tanıştığınız yer veya yanından geçtiğiniz harika bir restoranın adı gibi önemli bilgileri hatırlayın. Siri’den alışveriş veya yapılacaklar listenizdeki bazı şeyleri işaretlemesini de isteyebilirsiniz.

4. Siri’ye yol tarifi sorma
iPhone veya Apple Watch’unuzda ellerinizi kullanmadan Hey Siri özelliğini kullanarak Siri’den gitmek istediğiniz yerin yol tarifini isteyebilirsiniz. Hatta Apple Watch bileğinize küçük dokunuşlarla sağa veya sola dönmenizi söyleyerek oraya gitmenize yardımcı olur.

5. Çevrenizdeki yerleri bulma
Canınız bir yemeği (veya bir bölge veya ülkenin mutfağını) çektiğinde, alışveriş yapılacak iyi bir yer bulmak istediğinizde veya bazı önerilere ihtiyaç duyduğunuzda, “Buralarda iyi Hint yemekleri yapan bir restoran var mı?” veya “Bana yakınlarda bir spor salonu bul” gibi sorularla Siri’den yakındaki yerleri bulmanıza yardım etmesini isteyin. Bunu en iyi iPhone veya Apple Watch’unuzla kullanabilirsiniz. Yakındaki özelliğinin bölgenizde kullanıldığını doğrulamanız gerekir.

6. Takviminize ekleme yapma ve yönetme
Siri’ye tam olarak ne yapmak istediğinizi söyleyin. Örneğin,  “Yarın sabah 11’de Joe Smith ile bir toplantı planla.” Joe Smith kişileriniz arasındaysa bir mail daveti bile alacaktır. “Yarın için bir toplantı planla” da diyebilirsiniz ve Siri hangi saate planlayacağını sorarak yanıt verecektir.

Diğer örnekler:

“Cuma günkü doktor randevumu iptal et.”

“14:00’teki toplantımı 14:30’a al / 14:00’teki toplantımın saatini 13:00 olarak değiştir.”

7. Yeni mesajları ve mail’leri kontrol etme
Siri’den yeni mesajları ve mail’leri size okumasını veya bir arkadaş, iş arkadaşı veya aile üyenizden gelen en son mesajları kontrol etmesini isteyin. Siri’den bir mail’i yanıtlamanızı daha sonra hatırlatmasını da isteyebilirsiniz.

Örn: “Bana gelen yeni mail / mesaj var mı?”

Örn: “Bu mail’i bana Cuma öğlen hatırlat.”

8. Mutfakta sayaç kurma
Yemek pişirirken ellerinizin serbest kalması için mükemmel. iPhone, iPad veya Apple Watch’unuzda Siri’den “sayacı 15 dakikaya ayarlamasını” isteyin.

9. Apple Watch’unuzdan hızlı arananları arama
iPhone’unuzu cebinizden çıkarmanız gerekmeden hızlı arananlar listenizdekilere telefon araması başlatmak için Apple Watch’unuzu kullanın; “Hızlı arananlardan Joe Smith’i ara” demeniz yeter, Siri Joe’yu arar.

10. Apple Watch’unuzda antrenman başlatma
Şimdi Apple Watch’unuzda Siri’ye yalnızca “Hey Siri, bir koşu başlat” diyerek yeni bir antrenman başlatabilirsiniz ve antrenmanınıza geri sayım başlar.




Kaynak: CNN Türkçe