1,3 milyar kullanıcısı ile sektörün en büyüğü olan Facebook’a rakip olmaya hazırlanan ‘Ello’ isimli sosyal paylaşım sitesi hakkındaki bilmeniz gerekenleri sizler için derledik.

 

Ello’nun en dikkat çeken özelliği, sitede reklam bulunmaması. Bu konuyu çok ciddiye adıklarını açıklayan şirket, geçtiğimiz günlerde başlattığı ‘Anti Facebook’ kampanyasıyla  sitede reklam bulunmadığını ve bulunmayacağını açıklamıştı.

 

Sitede henüz ‘Like’ butonu bulunmuyor. İddialara göre, benzer bir özellik yakın zamanda sitedeki yerini alacak.

 

Siteye sadece davetiyesi olan kullanıcılar kabul ediliyor. Her Ello kullanıcısının 25 kişiyi davet etme hakkı bulunuyor.

 

Sitede bulunan filtreleme özelliği sayesinde kişileri iki kategoriye ayırabiliyorsunuz. Bu sayede istemediğiniz kişilerin paylaşımlarını ana ekranınızda görünmesinin önüne geçebiliyorsunuz.

 

Kullanıcılarının fotoğraf ve video paylaşmasına izin veren site, Twitter’a oldukça benzeyen bir özelliğe sahip. Arkadaşlarına ileti göndermek isteyen kullanıcılar, ‘@’ sembolünün arkasına kullanıcının adını yazıp istedikleri paylaşımı arkadaşlarına gönderebiliyorlar.

 

Yakın zamanda kullanıma girecek bir uygulama sayesinde kullanıcılar, Ello’nun logosunu profil resimlerinideki kendi yüzlerinin üzerine yerleştirebilecek.

 

Sitenin gelişmiş bir arama özelliği bulunmuyor. Bu özelliğin yakın bir zamanda diğer sitelerdeki gibi daha kapsamlı bir versiyonunu Ello’da bulunacağı düşünülüyor.

 

 

 

Kaynak: ntvmsncb