Aston Martin One-77‘den ilham alarak dünyanın en gelişmiş teknolojik yol bisikleti üretildi. Tasarımı ve mühendisliği İngiltere’de yapılmış, üretim ve işçiliği en üst seviyede olan yarış otomobili teknolojisi kullanıldı.

Aston Martin One-77, spor otomobil üreticisinin bugüne kadarki en gelişmiş ve en pahalı modeli. Otomobilin satışları başlarken, Aston Martin alıcılara iki tekerlekli sürümünü sunmak için bisiklet üreticisi Factor Bikes ile çalıştı ve ortaya bu bisiklet çıktı.

 

Tamamen entegre edilmiş kenar formları ve uzay çağı malzemeleri kullanarak, F1 parçaları, Le Mans, Moto GP ve dünyanın en hızlı yol araçlarının bazıları ile birlikte geliştirildi. Bu bisiklet önemli sporcular için bir eğitim aracı olarak tasarlandı. Kullanıcısına tam entegre olan multi-channel ergonomik veri kayıt sistemi ile atletik performansı ayrıntılı bir şekilde kayıt altına alabiliyor.

 

Bisiklet; 20 vites, titanyum miller, karbon fiber ayna kolları, kendinden şarjlı gizli batarya, önde yüksek şiddetli beyaz ışık, arkada seleye entegre kırmızı ışık, sistem açma-kapatma anahtarı, hidrolik sistem, hi-karbon kompozit lastikler ve 7,4 kg ağırlığıyla göz dolduruyor.

 

Bunun yanında dokunmatik ekranı ile sol-sağ krank gücü, sol-sağ tork değeri, krank pozisyonu, açısal hız, krank ritmi, ortalama ve max krank ritmi, toplam güç, devir başına ortalama güç, sol-sağ bacak gücü, max ve min sol-sağ bacak gücü, max ve min sol-sağ ayak gücü, mesafe tipi, mesafe ortalama hız, gps kilidi, gps uydu sayısı, gps hız, rakım, enlem-boylam, saat dilimi, x-y-z hızlanma, atmosfer basıncı, maks. irtifa ve rakım, nem, ortam sıcaklığı, toplam mesafe, nabız ve kalp hızı göstergeleri, sistem akü gerilimi ve tüketimini gösterebiliyor.

 

Bu bisikletten sadece 77 adet üretilmesi planlanıyor. El dikişli her Aston Martin gibi bu bisiklette de sele, direksiyon ve bir çok noktası el yapımı üretiliyor. One-77 bisikletinin yedi adet de renk seçeneği bulunuyor. One-77 bisikletinin yaklaşık 70.000TL civarında olacağı tahmin ediliyor.