Hasan KARLITAŞ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin batı ucunda, Lefke ilçe sınırları içerisinde yer alan Yedidalga Köyü, tarımsal üretim potansiyeli ile turizm değerleri yanında, rüzgar ve uçurtma sörfü potansiyeliyle dikkat çeken bir bölge özelliğini taşıyor.
Yedidalga köyü denildiği zaman akla, Kıbrıs Muzu (yerli banana), verigo üzüm, deniz sahilindeki restoranlar, balıkçılık, Soli Harabeleri ve sörf geliyor.
Kıbrıs’ın en iyi rüzgar avantajına sahip yeri olarak bilinen Yedidalga, sörf tutkunları için adete bir cennet niteliğinde.
Lefke ilçesinin şirin köyü Yedidalga’da, sörf konusunda adeta bir marka ve ekol olan Uğur Sayılır yönetimindeki “Heaven Surf House” isminde bir de sörf eğitim yeri var.

 

Sörfün gelecek vadeden

genç yıldızı; Yücel Paralik
 

Çok sayıda sörf tutkununun uğrak yeri olan Yedidalga’da, son dönemlerde dikkat çeken bir yıldız, adından söz ettiriyor.

Çok küçük yaşlarda deniz sporlarına gönül veren Yücel Paralik, uluslararası etkinliklerde de, başarı ile yer almış özel bir yetenek. Oldukça enerji isteyen bir spor olan Sörf, Yücel Paralik gibi yeteneklerin estetik hareketleri ile adeta görsel bir şölene dönüşüyor.
North Cyprus UK Gazetesinin, Kasım sayısında, Yücel Paralik’in, fotoğraflarına yer verip, sizleri Yedidalga sahiline götürmek istedik.