Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) tarafından düzenlenen “2019-2020 Sponsorlar Gecesi” 11 Ekim Cumartesi Gecesi Wadham Lodge Sports Ground’da gerçekleştirildi.

Geceye, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel ile Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da katıldı. TTFF 2019/2020 ana sponsoru bu yıl da Kıbrıs’ın başarılı inşaat şirketlerinden AKOL Group oldu.

KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı’nın da sponsor olduğu TTFF’nin sponsorları arasında İngiltere’de faaliyet gösteren iş dünyasından da çok sayıda isim var.

Gecede yapılan konuşmalarda KKTC hükümetinin her zaman İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin yanında olduğu vurgulandı, “birlikten güç doğar” mesajı verildi.

Taçoy: Birlik ve beraberlik önemli

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, 43 yıldır zorluklara rağmen çalışan federasyonun, aile bütünlüğünü de sağladığını söyledi.

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin birlik ve beraberliğinin önemine değinen Taçoy, bu birlikteliğin KKTC’ye yansıyarak güç vereceğini ifade etti.

Taçoy, federasyonun, KKTC’nin de ihtiyacı olan takım halinde hareket etmeyi sağlayabilecek güce sahip olduğunu belirtti.

Hükümetin her zaman İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin yanında olduğunu ifade eden Taçoy, Birleşik Krallık’ta Kıbrıs Türk halkının farklı konumunun hissedilmesi amacıyla çabaların süreceğini söyledi.

Üstel: Sesinize daha çok kulak vereceğiz

Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel, KKTC’den kilometrelerce uzakta olan Kıbrıslı Türk gençlerin değişik kültürler arasında kendi kültürüne sahip çıkması ve tanıması için gösterilen gayreti takdir etti.

Federasyon çatısı altında toplanan Kıbrıslı Türk gençlerin, birlikteliğinden güç doğduğunu vurgulayan Üstel,

“Gençlerimizin bir arada olması, kendi örf, adet, kültürleriyle birlikte spor faaliyeti yapması güzel bir olaydır. Bunu sürdürülebilir kılmak daha da önemlidir. Desteklerin daha önceden verilmesi gerekirdi belki ama bundan sonra destek daha fazla olacaktır” dedi.

İngiltere’deki Kıbrıslı Türk gençleri, KKTC’deki gençlerle buluşturmak için daha etkin faaliyetler yapılacağını söyleyen Üstel, asimilasyonun önüne geçmek için gençlerle daha çok bir arada olmayı amaçladıklarını belirtti.

Üstel, KKTC’de faaliyet gösteren birçok şirketin İngiltere’deki Kıbrıslı Türklere verdiği desteğin onur verici olduğunu ifade ederek “Artık İngiltere’deki Kıbrıslı Türklerin sesine daha çok kulak vereceğiz. Hükümetimiz yanınızdadır” mesajı verdi.

Tuncalı: Güçlü bir camia

KKTC Londra Temsilcisi Oya Tuncalı, Türk Toplumu Futbol Federasyonu’nun İngiltere’de çok güçlü bir camia olduğunu belirterek gençleri spor amacıyla bir araya getirdiklerini söyledi.

Federasyonun yaptığı çalışmalarla Kıbrıslı Türk gençleri bir araya getirdiğini belirten Tuncalı, buna destek olan KKTC Turizm ve Çevre Bakanlığı ile Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı başta olmak üzere tüm sponsorlara teşekkür etti.

Sarı: Görevimizi layıkıyla yapmaya çalışıyoruz

İngiltere Türk Toplumu Futbol Federasyonu (TTFF) Başkanı Serdar Sarı, KKTC’yi tanıtmak, kültürümüzü gençlere aktarmak için çaba gösterdiklerini söyledi.

Sarı, görevlerini layıkıyla yapmaya özen gösterdiklerini ifade ederek devletlerini tanımasını sağlamak, Kıbrıs Türk kimliğini yaşatmak için çaba harcadıklarını belirtti.

Büyük destek

TTFF 2019/2020 sponsorları şöyle:

“AKOL Group, Euromed Maritime Taşımacılık Şirketi, Vatan Catering, Cyprus Paradise, CML Steel, Caria Holidays, ADPL, Cudworth Taxi, Best Motors, Mustafa Ercen, 1 Stop MOT Centre, Erbiller, Dosthane, Balıkçıoğlu Kıbrıs Tiyatrosu, Akdeniz Süpermarket, ID Taxi, Mems Barbers, Coversure Insurance, Worth’s Bakery”

Cyprus Paradise Direktörü Muhammet Yaşarata 'Teşşekkür Belgesi'ni Turizm ve Çevre Bakanı Ünal Üstel'den aldı.

TTFF Başkanı Serdar Sarı, Turizm Bakanı Ünal Üstel'i federasyona verdiği destekten dolayı bir plaketle ödüllendirdi.

TTFF Kupa Sponsoru Euromed Maritime Taşımacılık Şirketi Direktörü Hasan Gazi 'Teşekkür Belegesi'ni

Ekonomi ve Çavre Bakanı Hasan Taçoy'dan aldı.

2. Liğ Kupa Sponsoru Vatan Catering Direktörü Tuncel Nalbantoğlu'na 'Teşekkür Belgesi'ni ekonomi ve enerji Bakanı Hasan Taçoy verdi.

Toplum Merkezi Yönetim kurulu Üyesi Türkay Arif 'Teşekkür Belgesi'ni Turizm ve Çavre Bakanı Ünal Üstel'den aldı.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy TTFF Başkanı Serdar Sarı tarafından bir plaketle ödüllendirildi.

1 Stop MOT Direktörü Hamide Sarı Teşekkür Belgesini Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'dan aldı.

Londra Yardım Melekleri olarak TTFF'nin düzenlediği 'Sponsorlar Gecesi'nre katıldı.

İngiltere Kıbrıs Türk Gençlik Birliği, Sponsorlar Gecesi'ndeydi.