Nejdet TOPCU  

Ama bu kez spor alanlarında. Onlarca yıl İngiltere’yi kendilerine mesken tutmuş, Kıbrıslı ve Türkiyeli toplumumuz bir yandan bu yeni ülkeye tutunmaya, yaşam mücadelesi vermeye çalışırken, öte yaraftan da sosyal aktivitelerini bir kenara atmamış. Bunlar içinde spor ve özellikle futbol hiç şüphesiz hep ilk sırayı almış. Özellikle 1976’da kurulan Türk Toplumu Futbol Federasyonu çatısı altındaki  insanlarımız bu sayede sahaları buluşma noktaları edinmiş. Futbol alanları onların kimliklerini koruma yerleri olmuş bir bakıma. Geçen yıllar içinde futbolun dışında onun kadar yoğun olmasa da voleybol, Uzakdoğu sporları, boks ve diğer sporlarda da salonlarda yerlerini almışlar zaman zaman.

İşte insanlarımızın bu spor faaliyetlerinden fotoğraf karelerine düşenleri her hafta bu sayfamızda takip edecek, belki sizin de içinde bulunacağınız nostaljik anları tekrar yaşayacaksınız.



FOTOĞRAF YAZISI

TTFF Kupası’nda Türk Ligi Birinci Küme takımları genelde yarı final ve finallere adlarını yazdırmıştı. Ama bu konuda bir ilki ise İkinci Küme’den Baf Ülkü Yurdu gerçekleştirmiş ve Haringey Borough Stadı’nda Binatlı ile final oynayarak tarih yazmıştı.