Başbakan Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ile görüştü. Görüşmeye Sağlık Bakanı Ali Pilli de katıldı.

Başbakanlıkta gerçekleşen görüşmede  Spor Dairesi Genel Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Deniz Dana da hazır bulundu.

Başbakan Tatar, Sağlık Bakanlığı ve bilim kurullarının vereceği kararlar doğrultusunda hem futbol hem de diğer spor dallarında bir takım gelişmeler olabileceğini belirtti.  Başbakan Tatar ‘Süreci önümüzdeki haftalarda değerlendirmek en doğrusudur diye düşünüyorum’ dedi.

Başbakan Ersin Tatar da Covid-19 mücadelesinde hükümetin en başından itibaren çok ciddi tedbirler aldığını ve süreci iyi yöneterek bugünlere gelindiğini belirtti.

Dünyadaki ve anavatan Türkiye’deki gelişmelere bakıldığında hayatın normalleşmeye doğru gittiğinin görüldüğünü söyleyen  Başbakan Tatar, bu normalleşme sürecinde rehavete kapılmamak gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasında sporun önemine de işaret eden Başbakan Tatar, Sağlık Bakanlığı ve bilim kurullarının değerlendirmesi ile hükümetin vereceği kararlara bağlı olarak bir takım gelişmeler olabileceği görüşünü de ifade etti.

Başbakan Tatar açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Gençliğe hükümetimizin ve halkın verdiği önem ortada. Futbol en popüler spor dalı ama futbolun yanında diğer spor dallarında da bir takım gelişmeler olacaktır. Bütün bunları Sağlık Bakanlığımızın, bilim kurullarının ve Başbakanlığa bağlı bilim kurullarının değerlendirmesi ve hükümetimizin vereceği kararlara bağlı olarak bir takım gelişmeler içerisinde olacağımızı düşünmekteyim. Sizlerle istişare içerisinde bu sürecin nasıl yönetileceğini, bu süreçte hangi aşamada nelerin olabileceğini takvimlendirme ve ona göre süreci önümüzdeki haftalarda değerlendirmek en doğrusudur diye düşünüyorum”

Bir takım gelişmeleri hep birlikte yönlendirmek gerektiğine de dikkati çeken Başbakan Tatar, ‘Çünkü hayat normalleşmeye başlamak üzeredir. Dünya bunu böyle yapıyor’ dedi.

Başbakan Tatar “Biz bunu büyük ölçüde atlatacağız gibi bir durum var. Ama hiçbir zaman kontrolü de elden bırakmıyoruz. Fakat hayatın da bir noktada normalleşmeye başlaması gerekmektedir. KKTC de kendi koşulları içerisinde alacağı tedbirler ve yapacağı çalışmalar hep birlikte kanaatin oluşmasıyla o şekilde bir takvimi elbette düzenleyeceğiz, önemli olan spor camiasına verdiğimiz önemin bilinmesi ve bunun en iyi şekilde düzenlenmekte olduğunu bir kez daha ifade etmek istiyorum’ ifadelerini kullandı.

Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu ise yaptığı konuşmada Covid-19 salgınının ardından tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de normalleşme sürecine girildiğine dikkati çekerek futbol konusunda da bir açılım olup olmayacağı yönünde beklentiler bulunduğunu söyledi.  Sertoğlu hassasiyet ve ilgilerinden ötürü Sayın Başbakan Ersin Tatar ve Sayın Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli’ye teşekkürlerini de sundu.