At binme kursları, atla ve faytonla gezdirme gibi faaliyetlerle büyük ilgi gören Royal Riding Club, Kıbrıs'ın en gözde bölgelerinden birisi olan Long Beach - İskele' de, Noyanlar Group kalitesiyle Sea Life Residence'ın hemen yanında bulunuyor.

İskele Noyanlar Sea Life tesislerinde,  kariyerli eğitim kadrosuyla kulüp bünyesindeki atlar ile binicilik eğitimi verilen kulüpte, sadece lisanslı binicilere değil at binmeyi yeni öğrenmek isteyen büyük, küçük herkese hizmet veriyor. Noyanlar Group Satış Direktörü Zarif Noyan Royal Riding Club ve binicilik faaliyetleri hakkında gazetemizin sorularını yanıtladı.

Öncelikle merhaba. Royal Reading Club ne zaman faaliyete başladı öğrenebilir miyiz?
2004 yılında at sevgisiyle başlayan bir duygu ile Alçıner ailesi olarak bir çiftlik sahibi olmak için planlar yapmaya başladık. 2006 yılında Royal Atlı Spor kulübünü kurduk. Amatörce çalışmaya başlayan çiftlik çevreden gördüğü ilgi ile 2010 yılında hocalar eşliğinde ders vermeye başladı.

Böyle bir yatırımdaki amaç nedir?
Royal Riding Club’ın tam olarak amacı bu sporu 7’den- 70 ‘e herkese duyurmak, benimsetmek ve teşvik etmektedir. Ata binmenin gerek çocuk gerekse yetişkinlere çok büyük yararları bulunmaktadır. Ata bir kez dokunan bir kez daha kopamaz. At sevgisi anlatılmaz yaşanır.

Okuyucularımız için at binmenin yararlarından söz edebilir misiniz?
Tabii ki. At binmek özellikle gelişim çağındaki çocukların fiziksel, psikolojik   gelişimine son derece katkı sağlıyor. Denge gelişimi yanında, bacak ve gövde kaslarının gelişimi için ritmik hareketler öğretiyor. Kas gelişimini sağlıyor. Egzersiz süresi ne kadar uzarsa kas gelişimi de o kadar artıyor. Karın ve sırt kaslarının gelişmesi, kol ve el kaslarının güçlenmesi, kalorilerin yakılmasına sebep oluyor ( 600 kalori). Aynı zamanda at binenlerde kendine güven hissi artarken, mutluluk hissi yaşanıyor.

Royal Riding Club’ın özellikleri ve atların özellikleri nedir?
Atlarımız gayet profesyonel şekilde eğitimli.  Her gün hocalarımız tarafından düzenli denetlenip eğitiliyorlar. Ayrıca hem club atlarına hem de şahıs atlarına full destekler veriliyor. Sağlık kontrolleri, nallanma, bakım vs.. seyislerimiz tarafından yapılıyor. Ayrıca pansiyon atların da her zaman ayrı hizmetleri bulunuyor.

Hangi yaşlara yönelik binicilik hizmeti sunuyorsunuz?
Binicilik sporu tüm yaşlara uygun olan bir spordur. 5 yaşından küçük çocuklarda başlaması uygun değildir. Onun dışında küçük çocuklar iple gezdirme şeklinde ata binebilir. Tüm yaş grupları bu spordan keyif alarak yapabilir.

Kulüp olarak başka sosyal aktiviteleriniz var mı?
Kesinlikle var, her zaman kulüplerarası yarışlarımız yapılıyor. Bu yıl çocuklarımız, Türkiye Federasyonu tarafından yapılacak lisans sınavına katıldı, başarılı olan öğrencilerimize lisans verildi. Her yıl tüm kulüplerin yarış düzenleme organizasyonu yapılıyor.

Son olarak okuyucularımıza ne söylemek istersiniz?
Son olarak eklemek istediğim şey, herkesi bu sporu yapmaya davet ediyorum. Ben Zarif Noyan, 8 aylık bir at sporu tecrübemle tüm halkımızı bu güzel spora davet ediyorum.