Uçmak, geçmiş yıllarda, insanların hayal bile edemediği bir şeydi… Günümüzde bu hayali gerçekleştirmek, hiç de zor değil… Yamaç paraşütüyle uçmak insanlara keyif ve huzur veriyor. Girne Limanı’nda bu sporu yaptıran birçok eğitmen bulabilirsiniz…

Dünyada gelişen havacılık sayesinde birçok insanın hayali gerçekleşiyor. Bu sayede uçmanın keyfini, herkes tadıyor… Yamaç paraşütü sporu, gökyüzünde, kuşlarla dans etmenin en kolay ve en zevkli yolu…

Her uçuş yaklaşık bir saat sürüyor. Gerek turistler, gerekse yerli vatandaşlar, bu spora büyük ilgi gösteriyor.

 

Siz de deneyin!
Cyprus Ways Rent a Car’ın Satış Sorumlusu güzel bayan Hasibe Bulut da, yamaç paraşütü ile uçuş yapanlardan…

Girne’de, Selvili Tepe’de yaptığı bir uçuşla ilgili North Cyprus’a konuşan Hasibe Bulut, herkese, yamaç paraşütü ile uçuş yapmasını tavsiye etti.

Öte yandan Hasibe Bulut, küçük yaştan beridir spora ilgisi olduğunu ve okul yıllarında hentbol oynadığını dile getirdi. İyi bir oyuncu olduğunu söyleyen Bulut, merakla başladığı hentbolun kendisi için aşka dönüştüğünü ifade etti ve şöyle konuştu:

“Boş zamanlarımı çeşitli cafelerde geçirmek yerine, spor yaparak değerlendiriyorum. Bana iyi geliyor. Farklı spor aktiviteleri yapmaya başladım. Örneğin, hafta sonları arkadaşlarla, bisiklet turuna katılıp, güzel adamızın köylerini, tarihi yerlerini gezip keşfediyoruz.

Her zaman merak ettiğim su altı dünyasını scuba diving kurslarını alarak tamamladım. Başka bir hayalim olan ve bana heyecan veren Tandem uçuşları… Size kendinizi, gökyüzünde, özgür ve sonsuz hissettiriyor.

Girne’de, Selvili Tepe’de bu uçuşu gerçekleştirdim. Harika bir duygu, anlatılmaz, yaşanır! Herkese bu uçuşu denemesini tavsiye ediyorum.

Tüm bunların yanı sıra, yaptığım aktiviteler arasına, sörfü de ekledim. Geçen yıl başladığım kurslar sayesinde kendimi geliştirdim. Her fırsatta sörf yapıyorum. Denizin tadını sörfle çıkartıyorum. Dalgalarla yarışıyorum!

Hayatı dolu dolu yaşamayı seviyorum… Hayatın olumsuzluklarından ve stresinden bu şekilde uzaklaşıyorum…

 

 

Sporla ilgili bilgi…
Tandem uçuş, çift kişilik bir yamaç paraşütü ile uçuş anlamına gelmektedir. Tandem'de paraşütü tecrübeli bir pilot idare eder. Yolcu sadece etrafı seyreder ve uçuşun tadını çıkarır. Yolcu olarak uçacak kişinin herhangi bir eğitime ihtiyacı yoktur. Yolcuya uçuş öncesi iki-üç dakikalık kısa bir bilgilendirme konuşması yapılır. 5-15 metrelik kısa bir koşudan sonra uçma rüyanız gerçekleşir.

Tandem yamaç paraşütü ile yolcu havada fotoğraf çekimi v.s. yaparak rahat bir şekilde hareket edebilir.

Rüzgarın ve havanın durumuna göre 260 metreden 625 metreye kadar değişik yüksekliklerden uçuş yapılabilmektedir.
Herhangi bir kalp ve dolaşım rahatsızlığı olmayan, 5 ile 15 metrelik kısa bir koşuyu engellemeyecek fiziksel bir yapıya sahip 35 ile 100kg arasındaki herkes uçabilmektedir.
Uçmak için, hafif bir koşuyu engellemeyecek, tercihen uzun pantolon ya da eşofman ile bot ya da spor ayakkabı yeterli olacaktır.