KKTC’nin başarılı tenisçisi Eliz Maloney Yorgancı, İngiltere’nin Loughborough şehrinde, İngiliz profesyonellerin katıldığı, U.K. Pro Tenis Turnuvası'nda, Veloforte Haftanın En İyi Performansı ödülüne layık görüldü.

Yorgancı, 12 oyuncunun iki grup şeklinde yarıştığı ve ilk iki sırada bitiren oyuncuların yarı finale çıkma hakkı elde etmiş olduğu turnuvada, final oyununu oynadı.

Eliz Maloney Yorgancı’nın ilk rakibi Annali Olivelle’yi yenerek, ikinci tura yükseldi ardından ikinci maçını Kimberly Mpukusa’a ile yapan Yorgancı, yine set vermeden rakibini yendi.

Öte yandan, turnuvanın iyi oyuncularından olan Freya Christie ve Olivia Nicholls’ı yenen Yorgancı, ilk dörtte kalarak yarı finale yükseldi. Yarı finalde turnuvanın iki numarası olan Beth Grey ile karşıya karşıya geldi.

Grey ile oynadığı maçın ilk setinde kaybeden Yorgancı, ikinci sette 5-1 geriye düşmesinin ardından 2 saat 38 dakikada maçı kazandı.

Eliz Maloney Yorgancı, tie-break’de ise rakibine 10- 6 üstünlük kurup finalde Emily Appleton’a karşı oynamaya hak kazandı. Bu yorucu maçtan sonra finali kaybetse de, turnuvanın Veloforte Haftanın En İyi Performans ödülünün sahibi oldu.