Mukaddes YOLCU

13 Ağustos 1918 yılında Puducherry, Hindistan’da doğan Tao Porchon-Lynch, bilinen en yaşlı yoga eğitmeni. 1926 yılında, Henüz 8 yaşındayken yogayla tanıştı. Şu an haftada 6 – 8 saat yoga dersi veriyor. Bu yazıda hep birlikte bu bilge eğitmenin bizlere ne gibi tavsiyeleri varmış onları öğreniyoruz.

"Her şey mümkün, hiçbir şey imkansız değil. Her sabah uyandığınızda ‘bugün hayatımın en güzel günü olacak’ deyin ve bırakın olsun. "

Tao 8 yaşındayken yogaya ilgi duymaya başladığında, yoganın kadınlara göre olmadığını ve yapamayacağını söylemişler. Genç yogilerden oluşan bir gruba katılıp, bir yoga ustasını ikna edip yoga derslerine başlamış. Tao, yoganın vücudunu genç tutmasının yanı sıra aklını ve ruhunu da geliştirdiğini söylüyor.

“Yaşama sevinciniz içinizde bir yerlerde, sadece yaşayın ve inanın yeter.”

Uzun yıllardır vejetaryen olarak hayatını devam ettiriyormuş ve bazen de bir kadeh şarap ve küçük bir çikolata parçası ile kendini ödüllendiriyormuş.

"Hiçbir şeyi yarına bırakmayın çünkü yarın hiçbir zaman gelmeyecek."

"Hayatta hiçbir şeyden korkmayın. Eğer bir şeye inanırsanız bunu gerçekten yapabilirsiniz.Hiçbir şey imkansız değildir, önce buna inanın."

Bu muhteşem enerjisiyle Tao’ya sağlıklı günler diliyoruz,

Namaste

RYT-200 Mukaddes Yolcu