Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile bir araya geldiği görüşmede Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Kıbrıs’ta temsilcilik açma girişimi “muhteşem” diye niteledi.

 

TFF’nin Kıbrıs’ta bir temsilcilik açmak için girişimde bulunmasının, kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Denktaş, “Bu ülkenin sadece spordan sorumlu bakanı olarak değil, aynı zamanda eski bir sporcusu ve vatandaşı olarak bunun muhteşem bir girişim olduğunu söylüyorum. Bu benim beklediğimin çok üzerinde bir adım. Sayın Demirören’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

Ankara’da bulunduğu sürede KKTC’deki futbol kulüplerinin, TFF’nin girişimiyle ilgili doğru olmayan yaklaşımlarda bulunduğunu öğrendiğini belirten Denktaş, döner dönmez bu konuyu ele alacağını vurguladı.

 

“Bu girişimin yıllardan beri özlediğimiz bir girişim olduğunu söyleyebilirim. Zaman zaman böyle aksi sesler çıkacak, biz yürüyüşümüzü devam ettireceğiz. Birlikte yapabileceğimiz çok güzel projeler var. Sporcularımızın dünyaya açılabileceği yer, anavatan Türkiye. Nasıl bir formülle bunu hayata geçirebiliriz diye spor dairemiz bir çalışma başlattı” diyen Serdar Denktaş, gençlerin kendi kısır döngüsünden kurtulup dünyaya açılabileceğini kaydetti.

 

Denktaş, Kılıç ile gerçekleştirdiği görüşmede KKTC ile Türkiye arasındaki bağların en sıkı şekle gelmesi gerektiğini de vurguladı.

 

“KKTC KOLAY ULAŞILMIŞ BİR HEDEF OLMADI”

 

“Bunun yollarından biri de gençlerimizin Anadolu’yu daha iyi tanıması, gençlerimizin kaynaşmasıdır. Yaz ve kış kampları sanırım bu anlamda önemli bir fırsat” diyen Serdar Denktaş, KKTC kolay ulaşılmış bir hedef olmadığını kaydetti.

 

Denktaş, “Anadolu’dan Mehmetçik, Kıbrıs’tan Mücahit omuz omuza vermiş, can vermiş, kan dökmüş sonuçta devlet ortaya çıkmış. Şimdi artık daha ileri bir noktaya gitme aşamasındayız” ifadelerini kullandı.

 

Gençlerin çok daha sıkı bir işbirliğine girmesinin büyük önem taşıdığını anlatan Denktaş, şunları söyledi:

 

“Yeni açılan yurt dışı ofisiniz, birlikte çalışacağımız, ürettiğimiz projeleri direkt olarak hayata geçireceğimiz bir fırsat. Yakın zamanda faaliyete başlayacağız. Gençlerimiz şu an farkında değil ancak yakın bir zamanda ‘iyi ki böyle bir ofis açılmış’ noktasına gelecekler. Tabii bizi de üzen konular da gündeme geliyor. Bunlardan en son örnek maalesef, futbolcularımızın transfer sorunu. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Cumhurbaşkanımızın davetlisi olarak Kıbrıs’a geldi. İki bakanlık bu sorunun çözümüyle ilgili arayış içindeydik. FIFA kuralları dışında kalamazdık. TFF de kalamazdı.”

 

KILIÇ: “KONUŞACAK, PAYLAŞACAK ÇOK KONUMUZ VAR”

 

TC Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç ise konuşmasında iki bakanlığın birbiriyle konuşacak, görüşecek, paylaşacak, birbirine destek olacak çok konusu olduğunu belirtti.

 

Yurt dışı koordinasyon ofislerinin, KKTC’de çalışmaya başlamış olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, şöyle devam etti:

 

“Her türlü yardıma hazır olduğumuzu belirtmek isterim. Gençlikle ilgili olarak, spor alanında yapabileceğimiz çalışmaları değerlendirme fırsatımız oldu. Gençlik merkezi çalışmalarımızın, gençlerimizin birbirlerini daha iyi tanımaları için gençlik kamplarında bir araya gelmeleri, beraber vakit geçirmeleri, sosyal aktivitelerde bulunmaları konusunda çalışmalarımız olacak. Yakın zamanda yurt dışı ile ilgili bir çalışma başlattık. Dışişleri Bakanlığımız ile koordineli olarak, oralarda yaşayan genç kardeşlerimizin Türkiye’yi ziyaret etmeleri ve kamplarımızda kalmaları gibi çalışmaları başlattık. İnşallah bunları geliştirerek devam ettireceğiz.”

 

Bakanlığın görev alanı içinde olan Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun, KKTC’de iki yurdunun bulunduğunu ve burada 720 gencin kaldığını ifade eden Kılıç, şunları da ekledi:

 

“Bu tecrübelerimiz ve faaliyetlerimiz ile ilgili sizlerle paylaşabileceğimiz bilgiler ve çalışmalar konusunda her zaman yardıma hazırız. Özellikle gençlik projelerinin desteklenmesi konusunda Kıbrıslı kardeşlerimizin de bunlara katılması bizi çok mutlu etti. Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü’nde Çanakkale, Bursa gezilerinde Kıbrıs’tan gelen kardeşlerimizin katılımı oldu. Bu bizi çok mutlu etti. KKTC’nin bizleri asla yabancı bir yer olarak görmediği, hep beraber olduğumuz, kaderimizin, geleceğimizin bir olduğu bir yapı içinde, genç kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu dile getirmek istiyorum.”

 

İki bakan daha sonra basına kapalı görüştü.

 

.