Tolga Derviş Güçsoy küçüklüğünden beri futbolun içinde olma hayali kurdu ve 2008 yılında bu hayalini gerçekleştirmek için İngiltere’ye yerleşti. Arsenal’a bağlı bir kolejden antrenörlük belgelrini aldı, şu an Chelsea’de 21 yaş altı takımının antrönerliğine çıkıyor...

 

Diva ULUÇAY

Tolga Derviş Güçsoy İngiltere Kingston’da yaşayan bir Kıbrıslı Türk genci. Küçüklüğünden beri futbolun içinde olma hayali kurdu ve 2008 yılında bu hayalini gerçekleştirmek için İngiltere’ye yerleşti. İngiltere’ye geldiğinde Arsenal Futbol Kulübü’ne bağlı Springboard kolejinden futbol antrenörlüğü kurslarını görüp belgelerini aldı. Galatasaray Londra da dahil çeşitli akademilerde ve okullarda futbol antrenörlüğü yaptı, 2012’den beri de Chealsea futbol kulübü 21 yaş altı takımının antremanlarına çıkıyor. Dönem dönem tecrübe kazanmak için Chelsea A takımının antremanlarına da katılıyor. Chelsea 21 yaş altı teknik direktörü Dermot Drummy’den futbol teknik ve taktiği konusunda kendini geliştirmek için yardım da aldığını belirten Tolga Güçsoy en büyük hedefinin önümüzdeki yıllarda dünyadaki sayılı elit antrenörler arasında olabilmek ve ülkesini en iyi şekilde temsil etmek olduğunu soyledi. Şu an da halihazırda Kıbrıs’taki yetenekli sporculara İngiltere’ye gelip futbol takımlarının denemelerine katılmaları için elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştığını söyleyen Tolga, “Ben de onların içinden geldiğim ve imkanlarının kısıtlı olduğunu bildiğim için onlara böyle ortamlarda kendilerini gösterme fırsatı yaratmayı kendime görev edindim” şeklinde konuştu.



“İnanmaktan vazgeçmeyin”

Kingston’da kendi kurduğu “Coach Tolga” akademisinde antrenörlük yapan Tolga Güçsoy, buradaki amacının genç futbolcuları profesyönel düzeye getirip kulüplerin deneme aşamasına taşımak olduğunu söyledi. Belli bir yeteneğe sahip herkesin katılabileceği akademiye özellikle 21 yaş altı gençlerin ilgisi büyük. Tolga Güçsoy, futbolda başarılı olmak isteyenlere öneriler de verdi: “Rekabetçi bir spor olduğu için mental olarak çok güçlü olmaları gerekmektedir. Pozitif olmaları, kendilerine inanmaları, sürekli çalışmaları ve başarısızlığa karşı hiç pes etmemeleri gerekiyor. İnanınca herşeyin mümkün olduğunu düşünsünler.”


“25 yaşında ilk profesyonel kontratını imzalayanlar var”

Futbolda başarılı olmak için yaş sınırının olmadığını savunan Tolga, altyapı için ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi olduğunu ama insanın istedikten ve inandıktan sonra her yaşta başarılı olabileceğine inandığını belirtti. Tolga, “Bu endüstrinin içinde biri olarak çok örnekler gördüm. Jay Demerit gibi 25 yaşına kadar hiç profesyonel altyapısı olmayıp 25 yaşında ilk profesyonel kontratını imzalayanlar var” dedi.


“Futbolcularımızın FIFA lisansı almaları çok büyük bir avantaj olacak”

KTFF’nin KOP’la birleşmesini çok olumlu bir gelişme olarak değerlendiren Tolga Güçsoy, “Ambargolardan dolayı kulüplerimiz kısıtlı. Bizim ligde oynayan futbolcuların FIFA lisansı olmaları çok büyük bir avantaj olacak”, şeklinde konuştu.

 

Tolga Derviş Güçsoy’a ulaşmak için:

contact@coachtolga.co.uk

07778046189

www.coachtolga.co.uk