Bugün saat 11.30’da başlayan ve 1,5 kilometre olarak düzenlenen Halk Sürüşü’nün startını Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı verdi.

Halk sürüşünün tamamlanmasının ardından Saat 12.18. sıralarında ise 12 ülkeden 17 takımın 20 ülkeden sporcuyla yarıştığı üçüncü etap olan 37,5 kilometre uzunluğundaki Kriteryum’un startı da Başbakan Tufan Erhürman tarafından verildi.

Halk sürüşüne Başbakan Tufan Erhürman, eşi Nilden Erhürman, Sağlık Bakanı Filiz Besim ve Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı da katılarak bisiklet sürdüler.

Başbakan Tufan Erhürman , organizasyonun ülke tanıtımına yaptığı katkıya değindi 

Başbakan, 3. Uluslararası Bisiklet Turu’nun, “biz uluslararası organizasyon yapamayız” diyenlere de güzel bir yanıt olduğunu belirterek, Başbakanlık olarak bu gibi etkinliklere desteklerinin devam edeceğini ifade etti.
Başbakan Tufan Erhürman da, organizasyonun ülke tanıtımına yaptığı kakıya değindi.

“HEYECAN VERİCİ BİR ETKİNLİK"

Başbakan Tufan Erhürman, etkinlikte basına yaptığı açıklamada, etkinliğin heyecan verici olduğunu belirterek, genelde sporun, özelde bisiklet sporunun gelişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
Bu yıl üçüncüsü yapılan ve geleneksel hale gelen Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun turizmin gelişmesi ve ülkenin tanıtımı açısından da son derece önemli bir etkinlik olduğunu kaydeden Başbakan Tufan Erhürman, “Ülkemizde uluslararası organizasyon olmaz önyargısını, doğru yöntemlerle çalışırsak hep birlikte kırabiliriz. Bu etkinlik onu da gösteriyor. Ülkemiz kültürü, iklimi, coğrafi koşulları bisiklete son derece uygun. Bisiklet yollarının yaygınlaşmasına destek vereceğiz” dedi.