"ÖNLEM ALINIRSA TEHLİKESİ YOK"...Genç yaşta elde ettiği başarılarla adını duyuran ATV sporcusu Fevzi Havutcu, adrenalin arayan gençlere bu sporu tercih etmelerini önerdi, ailelerine ise 'önlem alınırsa tehlikesi yok' mesajını verdi

Adrenalin tutkunlarına hitap eden ATV sporu, organizasyonların profesyonel hale gelmesiyle birlikte giderek yayılıyor.

Başarılı ATV sporcusu Fevzi Havutcu, ülkemizde düzenlenen ATV yarışlarında iyi dereceler elde ederek bu sporun parlayan yıldızı oldu.

Fevzi Havutcu, ATV sürmenin ilk bakışta tehlikeli görünse de, gerekli önlemler alınması ve trafiğe kapalı alanların kullanılması durumunda herkes tarafından yapılabilecek bir spor dalı olduğunu söylüyor.

Yarışlarda iyi dereceler elde etti

Turizmci olan ve çocuk yaştan bu yana motor sporlarına merakı bulunan Fevzi Havutcu, 3 yıl önce arazide gezmek için aldığı ATV ile şimdi profesyonel olarak yarışlara katılıyor.

Kawasaki KFX 450R marka ATV ile arazide dayanıklılık anlamına gelen Enduro yarışlarına katılan Havutcu'nun, sınıfında birincilik, ikincilik ve üçüncülük kupaları var.

Devlet desteği yok, herkes gönüllü

Devlet desteği görmeden sadece sınırlı sponsor bularak yarışlarda yer aldıklarına dikkat çeken Fevzi Havutcu, İngiltere başta olmak üzere birçok ülkede düzenlenen Enduro yarışlarına katılan ATV sporcularının ciddi meblağlarla ödüllendirilmesine rağmen ülkemizde düzenlenen aynı yarışlarda sadece seyirciden alkış aldıklarını ifade ediyor.

Başarılı sporcu Havutcu, gönüllülük esasıyla ciddi katkılar sağlayan Kıbrıs Türk Motor Kurumu Başkanı İbrahim Önderoğlu ile yönetim kuruluna ve sponsoru olan Toys 4 Big Boys Limited Direktörü Eser Harper'e teşekkürü bir borç bildiğini belirtiyor.

Hard Enduro Şampiyonası 4 Haziran'da

Kıbrıs Türk Motor Kurumu tarafından yılda 5 kez organize edilen Enduro Şampiyonası için 6 saat antrenman yaptığını belirten Fevzi Havutcu, zor şartlarda yarışılacak olan Hard Enduro Şampiyonası'nın da 4 Haziran'da yapılacağını duyuruyor.

Fevzi Havutcu, yaptığı sporun adrenalini yüksek olduğunu ve dayanıklılık gerektirdiğini ifade ederek, sağlıklı beslenmeye dikkat ettiğini söylüyor.

Gençlere ve ailelerine mesaj

ATV sporuna gönül verdiği ilk zamanlarda ailesinin tepkiyle karşıladığını belirten Havutcu, "Ailem, ilk zamanlar bu spora karşıydı. Sonra yarışları takip etmeye başladılar ve alınan önlemleri görünce bana destek verdiler. Yapılan organizasyonların giderek profesyonelleşmesiyle bu spora son birkaç yılda ilginin arttığını görüyorum. Özellikle gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları için bu sporu yapmalarını öneriyorum" diyor.

Kuzeni Kardelen'i de ATV sporcusu yapacak

Başarılı ATV sporcusu Fevzi Havutcu, 16 yaşındaki kuzeni Kardelen Havutcu'ya da ATV sürme konusunda eğitim verdiğini anımsatarak, sporcu yetiştirmenin kendisine keyif verdiğini ve kuzeninin ileride yarışlara girmesini istediğini ifade ediyor.

Dışarıda omuz omuza dostluk, yarışta kıyasıya mücadele

Motor dünyasında iyi dostluklar elde ettiğini ve 7 kişiden oluşan ATV sporcusu ile birlikte 'gök gürültüsü' anlamını taşıyan 'Tunders Team'i kurduklarını belirten Havutcu, ekibin birlikte organizasyonlar ve antrenmanlar yaptığını ancak yarış zamanı bireysel olarak kıyasıya mücadele verdiğini söylüyor.