Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler’in (CTP/BG) ikinci kez Genel Başkanlığı’na seçilen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, kurultaydaki seçim sonuçlarından parti çıkarlarına dersler çıkaracağını söyledi ve parti olarak yollarına birlik beraberlik içerisinde devam etmelerinin önemini vurguladı

 

Atatürk Spor Salonu’nda yer alan 24. Olağan Kurultay’da saat 00.10’da Genel Başkanlık için sayımın tamamlanması ve sonuçların açıklanmasının ardından seçimi kazanan Özkan Yorgancıoğlu ile rakibi Asım Akansoy partililerin alkışları arasında el ele vererek partilileri selamladı.

 

Sayım esnasında ise Yorgancıoğlu’nun seçimi kazanması için gerekli oy miktarını topladığı an, partililer kısa süreli bir alkış tuttu, sonra Divan Başkanı Feridun Önsav’ın uyarısıyla, sayımın tamamlanması için alkış kesildi.

 

TEŞEKKÜR KONUŞMASI

 

Partisinin 24. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık seçiminin sonuçlarının açıklanmasından sonra teşekkür konuşması yapan Özkan Yorgancıoğlu, oy veren ve vermeyen herkese teşekkür etti ve daha yürünecek yolları olduğunu, Kıbrıs sorununun çözümü için katkıda bulunmaları gerektiğini söyledi.

 

“YÜRÜNECEK YOLUMUZ, ÜSTESİNDEN GELECEK SORUNLARIMIZ VAR”

 

Halka daha iyi hizmet verebilmek için parti içi birlik beraberliğin önemine vurgu yapan Özkan Yorgancıoğlu “Yürüyecek yolumuz, üstesinden gelecek sorunlarımız var. Kıbrıs Türk halkı bizden sorunlarına çözüm beklemektedir. Kıbrıs sorunu önümüzdeki günlerde bizden daha çok katkı beklemektedir. Sorunları çözmede de Kıbrıs sorununa katkı koymamızda da birliğimizi güçlendirmemiz sanırım ki hepimizin en önemli görevlerinden biridir” dedi.

 

“YOLA BİRLİKTE DEVAM”

 

Yorgancıoğlu, partilerde yarış olabileceğini ancak amaç aynı olunca yarışı kazananın da kaybedenin de yola birlikte devam etmesi gerektiğini de belirtti.

 

“DERS ÇIKARACAĞIM”

 

Kurultaydaki sonuçtan kendisinin dersler çıkaracağını ancak herkesin de ders çıkarması gerektiğini ifade eden Başbakan Yorgancıoğlu, “Bu akşamki sonuçlardan partimizin yararına tabii ki dersler çıkaracağım ama benim gibi tüm arkadaşlarımın da tüm mücadele dostlarımın da aynı dersleri çıkarması gerektiğine inanıyorum. Bu toplumu kurtaracaksak ya hep beraber kurtaracağız ya da toplumun yok olmasına, ekonomik değerlerin yok olmasına, kendi kendini yönetme yetkisinin geriletmesine seyirci kalacağız. Bundan sonraki tüm aşamalarda birbirimizi severek, destek olarak ve mücadele yolunda omuz omuza yürümeyi başarmalıyız” diye konuştu.

 

Bütün CTP’lilerin bu yolu inançla yürüyeceğine inandığını ifade eden Yorgancıoğlu, kurultayda yapılan konuşmalardaki eleştirilere de değindi ve özetle şunları söyledi:

 

“BİZİ BAĞLAYAN PARTİ TÜZÜĞÜ, PARTİ PROGRAMI HÜKÜMET PROGRAMIDIR”

 

“Bizim kurultaylarımızda dostlarımız çıkarlar buralardan bir şeyler söylerler eleştirirler, onlar kendilerinin düşünceleridir. Kendilerinin yaklaşımlarıdır, kendilerini bağlar. Bizi bağlayan partimizin tüzüğü, programıdır, hükümette olduğumuz sürece de hükümet programımızdır.

Bu eleştirileri tabi ki dikkate alacağız ama bizi bağlayan parti tüzüğü, parti programı ve hükümet programıdır.”

 

Başbakan Yorgancıoğlu, Kanal Sim televizyonuna canlı yayında verdiği demeçte ise, yeni bir süreç başladığını, önlerinde çözmeleri gereken sorunlar olduğunu belirtti.

 

Hükümetin bu sorunları aciliyet sırasına göre çözmeye çalıştığını kaydeden Yorgancıoğlu, halkın kendilerine inanmasını ve biraz toleranslı davranarak zaman tanımasını istedi.

 

Yorgancıoğlu, “Halkımızın bu anlayışı göstereceğine inanıyor ve teşekkür ediyorum” dedi.

 

CTP/BG Kurultayı’nda daha sonra parti meclisi üyeleri için verilen oyların sayımına geçildi. Sayım işleminin uzun sürmesi bekleniyor.