Ulusal Birlik Partisi olağan kurultayının ikinci tur adaylarından Lefkoşa milletvekili Ersin Tatar, birinci turda aday olan 4 milletvekiliyle birlikte ittifak kararı aldıklarını açıkladı.

 

Ersin Tatar Basın Bürosu aracılığıyla yapılan açıklamada, Ersin Tatar, Ünal Üstel, Zorlu Töre, Ersan Saner ve Nazım Çavuşoğlu, 7 Kasım Cumartesi günü yapılacak kurultayın ikinci turunda tam işbirliği yapacaklarını duyurdu.

 

5 milletvekili bugün saat 14.20’da Lefkoşa UBP Genel Merkez binası önünde ayrıntılı bir basın toplantısı düzenleyecek.

 

5 milletvekilinin imzaladığı yazılı açıklama şöyle:

 

“Bizler bu metnin altında bulunan Ersin Tatar, Zorlu Töre, Ersan Saner, Ünal Üstel ve Nazım Çavuşoğlu, aylardır yürüttüğümüz siyasi mücadelenin bir devamı olarak, Ulusal Birlik Partisi tabından gelen seslere kulak vererek, ikinci turda işbirliği kararı aldık. Halkımıza ve Ulusal Birlik Partisi üyelerine şu mesajları vermek istiyoruz:

 

UBP’nin 20’inci Olağan Kurultay süreci bizim endişelerimiz doğrular şekilde şaibeler, yasa ve tüzük ihlalleri ile devam etmektedir.

 

Parti Meclisi için oy kullanımı tamamlanmış ancak kural tanımazlık, tüzüğü hiçe sayma devam etmekte ve sonuçlar açıklanmamaktadır.

 

Tüm yaşadıklarımız ve hâlen yapılanlar UBP’de Genel Başkanlık ve yönetim değişikliğinin şart olduğunu bir kez daha net bir şekilde ortaya koymaktadır.

 

Dolayısıyla bizler 07 Kasım’daki ikici turda Sayın Ersin Tatar adı etrafında tam bir görüş birliği içinde birleştiğimizi, kendisine aktif destek vereceğimizi, UBP’li kardeşlerimiz ve halkımızla paylaşmak istiyoruz.

 

Gerçekleşen kurultayımızda kullanılan oy pusulalarının genel merkeze taşınmasından sonra seçim sonuçlarının adil olacağına dair inanç ortadan kalkmıştır. Bu çerçevede parti meclisi seçim sonuçlarının 2 gün içinde derhal yayınlanması gerekmektedir.

 

UBP’de ‘ben değil biz zamanını’ hâkim olmak, UBP’nin kurumsallaşmasını sağlamak ve partimizi yeni döneme hazırlamak için var gücümüzle hep birlikte çalışacağımızı belirtir, tüm UBP’lileri bizimle birlikte bu yolu yürümeye davet ederiz.”