Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, CTP/BG-DP-UG koalisyon hükümetinin programının okunması gündemiyle toplandı.

Meclis'te milletvekillerinin ziyaretçi kabul günleri Salı, Çarşamba ve Cuma olarak düzenlenirken, vatandaşların randevu alarak görüşmesi için de “Alo Milletvekili” hattının kurulacağı açıklandı.

Saat 10.10’da Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında başlayan toplantıda ilk olarak bilgiye sunuş işlemleri yapıldı.

Bu bölümde Kosova’da 23-30 Eylül tarihlerinde yapılacak festivale Başkanlık Divanı adına CTP-BG Milletvekili Arif Albayrak’ın ve karikatürist Mustafa Tozakı’nın gidişi oylandı ve oyçokluğuyla kabul edildi.

 

ZİYARETÇİ GÜNLERİ
Daha sonra milletvekillerinin ziyaretçi kabul günlerinin Salı, Çarşamba ve Cuma olmak üzere üç günle kısıtlanması ve görüşmelerin Cumhuriyet Meclisi bekleme salonu ile milletvekillerinin odalarında yapılmasına ilişkin kararı okunarak oyçokluğuyla kabul edildi.

 

ÖZGÜRGÜN İTİRAZ ETTİ: “MECLİS’İ HALKA KAPATMAK İÇİN BU KARAR ALINDI”
Kararın okunmasının ardından söz alan Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, iktidarın bu kararı Meclisi halka kapatmak ve gizlemek için aldığını iddia ederek bu nedenle ret oyu verdiklerini söyledi.

 

SİBER: “BİRİNCİL GÖREVİMİZ MECLİSİMİZİ SAATİNDE AÇMAK OLMALI”
Özgürgün’ün ardından söz alan Meclis Başkanı Sibel Siber ise Meclis’in en büyük eleştiriyi zamanında toplanmamak ve verimsiz çalışmak yönünde aldığına işaret ederek, “Milletvekilleri olarak birincil görevimiz Meclisimizi saatinde açmak olmalıdır dedi.

“Meclis her zaman halka açık. Vekiller her zaman halkla ilişki halinde” diyen Siber, Pazartesi ve Perşembe günlerinin toplantı günleri olduğunu hatırlatarak, Meclis’in saatinde açılması ve halkın toplantıda olan vekilleri bekleyip mağdur olmaması için böylesi bir karar alındığını dile getirdi.

 

“ALO MİLLETVEKİLİ” HATTI KURULACAK
Milletvekili randevularının düzenlenmesi için 3 görevliden oluşan bir birim kurulduğunu anlatan Siber, “Alo Milletvekili” hattı kurulacağını açıkladı. Siber, “Meclisin halkımıza daha yaraşır şekilde olması için bu düzenleme yapıldı” diye konuştu.

Siber, Meclis toplantılarının ise açık olmaya devam edeceğini belirtti.

Siber, Demokrat Parti Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın sorduğu soru üzerine, halkın Meclis toplantılarının halka açık olmaya devam edeceğini de belirtti.

Daha sonra Başbakan Özkan Yorgancıoğlu hükümet programını okumak üzere kürsüye çıktı.

Hükümet programının okunmasından 2 tam gün sonra Genel Kurul yeniden toplanarak programla ilgili genel görüşme açılacak. Genel görüşmenin tamamlanmasının ardından ise, 1 tam gün sonra güven oylamasına gidilecek.