1977 yılının son gününde Mağusa’da doğan ilkokulu bitirdikten sonra da Orta ve Lise eğitimini bugün belediye başkanı olduğu İskele ilçesindeki Bekirpaşa Lisesi’nde tamamlayan Hasan Sadıkoğlu, ömrünü İskele halkına hizmet etmek için adadı…

Evli ve 2 çocuk sahibi olan Hasan Sadıkoğlu, 2006 yılından bu yana layık görüldüğü İskele Belediyesi Meclis üyeliğinin 6 yılında da Asbaşkanlık görevinde bulundu…

Bu görevi sırasında İskelelilerin büyük takdirini toplayan Hasan Sadıkoğlu, son yerel seçimlerde de daha fazla hizmet verebilmek için belediye başkanlığına aday oldu…

Seçimlerden alnının akıyla çıkarak 4 yıl boyunca belediye başkanlığı görevi üstlenen Sadıkoğlu,  bu görev süresi boyunca belediyelerine bağlı olan 17 köydeki su sorununu çözmeyi, belediyeyi kurumsal yapıya kavuşturmayı, İskele Sahil Geliştirme Projesi’ni daha ileriye taşımayı ve seçim süresince taahhüt ettiği diğer projeleri hayata geçirmek istediğini belirtiyor…

Hasan Sadıkoğlu, İskele’nin 1980’li yıllardan bu yana görsel olarak çok fazla değişmediği üzerinde dururken görevde olacağı sürede İskele’ye kent havası vermek istediğini dile getirdi.


Sadıkoğlu; “8 yıl meclis üyeliği yaptım, sıkıntıları iyi bilirim”
North Cyprus UK’ye konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, kendisinin seçim sürecinde uçuk kaçık vaatleri olmadığını söylerken, 8 yıl belediye meclis üyeliği yapması nedeniyle eksiklikleri ve insanların ihtiyaçlarının ne olduğunu iyi bildiğine dikkat çekti.

Hizmetin öncelikle hizmet binasından başlaması gerektiği inancını belirten Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi’nin yıllar yılı en büyük eksikliğinin kurumsal yapı yönünde olduğunu açıkladı. Sadıkoğlu, ilk çalışmalarının da kurumsal yapıyı oluşturma yönünde olduğunu bildirdi.

 

“Kurumsal yapı çok önemli”
Hasan Sadıkoğlu; “Vizyon çok önemlidir. Belediye binamız çok eski bir bina olabilir. Benim projelerim arasında yeni bir hizmet binası yoktur. Mevcut binamızı tadil edeceğiz ve bazı eklemelerde bulunacağız. İçeriye girildiği zaman odaları gösteren bir tabela vardır. Orada sadece ‘Başkan’, ‘Müdür’, ‘Sekreter’ ve ‘Zabıta’ gösterir. ‘Halkla İlişkiler Birimi’ veya ‘Basın Birimi’ yoktur. Kurumsal yapımız yok. İlk hedefimiz bu bağlamda daha iyi hizmet verebilmek adına öncelikle kurumsallaşmayı oluşturmaktır” dedi. İskele Belediyesi’nin  ‘Alo Belediye’ hattı bulunmadığından yakınan Sadıkoğlu, mesai bitiminden sonra şikâyeti olan vatandaşın sadece başkanı arayabildiğini, başkanın meşgul olması halinde de ciddi sıkıntılar yaşanabileceğini söyledi.

 

“Su sorununu geçici olarak çözdük”
Köylerdeki en büyük sorunun su ve istihdam sorunu olduğunu belirten Hasan Sadıkoğlu, göreve geldikten sonraki en büyük mesaisini su sorununu çözmek için harcadığını ve günümüzde ellerinde bulunan kuyuları zenginleştirip, yeni kuyular satın alarak su sorununu geçici olarak çözdüklerini kaydetti. Sadıkoğlu,  Türkiye’den gelecek olan sudan büyük beklentileri olduğunu ifade etti.

 

“İstihdam sorunu çözülemeyebilir, kimseye söz vermedim”
Su sorunu ile birlikte bir diğer önemli sorunun istihdam sorunu olduğunu belirten İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu, “buna büyük ihtimal çözüm bulamayacağız. Çünkü ben seçim öncesi hiç kimseye iş sözü vermedim. Ben bu yönden çok huzurluyum. Görev sürem boyunca kimse bana ‘Hasan bak bugün oldu. Sen bize iş sözü verdiydin.  Hani ne oldu?’ demedi. Fakat onun dışında belediyemize gelen inanılmaz sayıda iş başvurusu vardır” şeklinde konuştu.

 

“Sahildeki proje çok büyük”
Hasan Sadıkoğlu, İskele Sahil Şeridi Geliştirme Projesi’nin geçmiş belediye meclisi döneminden bir proje olduğunu belirtirken, sahilde ek olarak belli başlı yerlere büfeler yapılacağını ve amfi tiyatronun tamamlanacağını söyledi.

Hasan Sadıkoğlu, sahil projesinde esas olanın öncelik sırasına göre hareket etmek olduğuna vurgu yaparken, projenin çok büyük olduğunu ve belediyenin içsel sıkıntılarını çözdükten sonra bu projeye tamamen yöneleceklerini bildirdi.
Sadıkoğlu şöyle konuştu:
 “Bu çok büyük bir projedir. Toplamı 14 milyon TL’ye bitebilecek bir projedir. Orada en büyük destekçimiz Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’dir. Şöyle ki orada bir dere vardır.  O dere taşlarla yapıldı. Örneğin derenin yapımında 200 bin TL gibi bir yardımı TC Yardım Heyeti verdi. Amfi Tiyatro yaklaşık 4 milyon TL’dir, 1 buçuk milyon TL’si TC Yardım Heyeti tarafından onaylandı. Alt yapı işleri vardır. Bu alt yapı işleri 1 milyon 300 bin TL’ydi. Yaklaşık 800 bin TL’sini yine TC Yardım Heyeti karşıladı. Bunun dışında geriye kalan rakamlarda İskele Belediyesi’nin öz kaynaklarından karşılanıyor”

 

“Sahile olan yatırımlar sürüyor”
İskele Belediyesi sınırları içerisinde 12 kilometrelik bir sahil şeridi olduğunu söyleyen Hasan Sadıkoğlu, kullanılabilir alanların belirli olduğunu ve bu alanlara da yapılabilecek her türlü yatırım için çalıştıklarını kaydetti.

Yatırımcı şirketlerle hizmet noktasında diğer vatandaşlara uygulanan tüm hizmetlerin sağlanacağını ifade eden Sadıkoğlu, yatırımcı şirketlerin talepleri doğrultusunda İskele Belediyesi her türlü işbirliğine açık olduğunu dile getirdi. Hasan Sadıkoğlu;  “Geçmişte Noyanlar Şirketi ile birlikte bir spor tesisi yapıldı, yeşil alan yaratıldı, fitness aletleri alındı. Bu gibi yatırımcı şirketlerle işbirliği yapmaya her zaman açığız” dedi.

Long Beach Otel’in belediye sınırları içerisinde olduğunu, orayı Acapulco Otel’in aldığını ve söz konusu bölgeye Acapulco Otel’in Kasım ayında yeni bir projeye başlayacağını anlatan Sadıkoğlu, bu projenin bölgeye heyecan katacağını ve yapılacak yatırımla bölgedeki işsizlik sorunun bir nebze giderilebileceğini ve bölge turizminde yeni bir kapı aralayacağını belirtti.

 

 

“2 milyon TL’miz var”
İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu belediye bütçesi hakkında da bilgi verdi:

 “Halkımızı bilinçlendirmek isterim. Yıllar yılı gelir ve gider dengelerini en iyi koruyan belediyeyiz. Bu noktada sıkıntı yoktur. Yalnız seçim öncesi taahhüt edilen söylenen ve başka aday arkadaşlar tarafından dillendirilen bir konu vardır. Bu konu belediyenin parası ile ilgiliydi. Kimisi belediyenin 16 milyon TL parası olduğunu, kimisi 20 milyon TL parası olduğunu söyledi. Kimisi de 22 milyon TL dedi. 2014 yılı bütçemiz 22 milyon TL’dir bu doğrudur. Ama bu kesinlikle o kadar paramız vardır demek değildir. Tabii ki eski başkan Halil Orun beyde bazı söylemlerinde 7 milyon TL paramız olduğundan bahsetti. Fakat bizim şimdi şu an 2 milyon TL paramız vardır. Seçim arifesinden kalan hala daha ödemekte olduğumuz belli başlı yatırımlar vardır. Bu son yatırımlarda ödendikten sonra biz net bütçeyi göreceğiz ve halkımızla paylaşacağız”

 

“Ödenmeyecek borcumuz yok”
“Belediyemizin çok şükür ödenmeyecek hiçbir borcu yoktur” şeklinde konuşarak sözlerine devam eden Hasan Sadıkoğlu, İskele Belediyesi’nin ihtiyat sandığı ve sigorta yatırımları gibi bir borçları bulunmadığını ancak seçim arifesi ve festivalin arka arkaya gelmesi nedeniyle ekonomik olarak zayıflamış durumda olduklarını açıkladı.

 

“Kent havası vermek istiyoruz”
Hasan Sadıkoğlu, İskele’ye yürüyüş yolu ve bisiklet yolu yaparak insanların yürüyerek denize ulaşabilmelerini sağlamak istediklerini söyledi. İskele’ye bir kent havası vermek istediğini ifade eden Sadıkoğlu, İskele’nin çemberinden kaldırımlarına kadar hala daha köy havası olduğunu dile getirdi.

İskele Belediye Başkanı Sadıkoğlu,  görsellik bakımından 1980’li yıllardaki İskele ile bugünün İskelesi arasında çok fark olmadığını öne sürdü.

Sadıkoğlu, “İskele’nin girişi “Babutsalı çember”, bir de Anfora’yı geçtikten sonra sola doğru olan bir giriş vardır. Bu noktalarda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Sonuçta biz bir ilçeyiz. Özellikle bu ana arterler konusunda ciddi yapılanmalara gideceğiz” dedi.

 

 

“Tek umudumuz üniversite”
İskele’de sorunlardan birinin de ilçe olmasına rağmen nüfusun gelişmeyişi olduğuna vurgu yapan Hasan Sadıoğlu, İskele’nin 7 bin 906 nüfusu olduğunu, örneğin gün içerisinde İskele’de 3 bin kişi varsa bunun 3 bin 1’e çıkmadığını kaydetti. Sadıkoğlu, İskele’de bir üniversite olmamasının dezavantaj olduğunu anlatırken, tek umutlarının bir üniversite olduğunu belirtti. Hasan Sadıkoğlu, üniversite ile potansiyelin artabileceğini ve yatırımların da o yönde gelişebileceğini söyledi.

 

 

“İskele’ye kimlik kazandıracağız”
İskele’ye bir kimlik kazandırmak istediğini kaydeden Sadıkoğlu,  örneğin İskele’deki St. James Kilisesi’nde dünyada sadece 3 adet olduğunu vurguladı.

İskele Belediye sınırları dâhilinde İkon Müzesi ve Buluşa Manastırı olduğunu söyleyen Hasan Sadıkoğlu, bölgedeki tarihi miraslarımızın hatırı sayılır miktarda olduğunu dile getirdi. Sadıkoğlu, insanları İskele’ye çekmek için bir neden bulmak zorunda olduklarının altını çizdi.

 

“Köy konseyleri kuracağız"
Seçim öncesi taahhüt ettiği ve belediye meclis üyesi arkadaşlarıyla hem fikir olduğu bir noktanın “ihtiyaca göre hizmet verme” olduğunu belirten Hasan Sadıkoğlu, belli dönemlerde belediye meclisi toplantılarını köylerde yapmayı planladıklarını kaydetti. Sadıkoğlu, köylerde “köy konseyleri” kurarak köylülerin sıkıntılarını ve ihtiyaçlarını yerine getirebilmek adına onlarla birlikte çalışmak istediklerini kaydetti.